Pisang goreng mogyoróvajjal tálalva

Pisang goreng mogyoróvajjal

A Pisang Goreng egy hagyományos indonéz édesség, amely édes, érlelt banánokat használ, hogy ropogós, aranybarnára sült finomságot készítsenek belőle. Az étel gyakran kerül az utcai árusok standjaira, és a helyiek kedvenc harapnivalója. A desszert gazdag, édes ízét a mogyoróvaj remekül kiegészíti, így egy új, ínycsiklandó élményt adva a hagyományos Pisang Goreng recepthez. A ropogós külső és a krémes mogyoróvaj közötti ellentét egy olyan élvezet, amely egyszerre édes és tápláló.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Érett banán
100 g Liszt
50 g Rizsliszt
2 ek. Cukor
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet
100 ml Szénsavas víz
4 ek. Mogyoróvaj
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg, és vágd félbe, majd hosszában is szeleteld fel őket.

    A banánoknak érettnek kell lenniük, hogy édesek és puhák legyenek a fritőzben.

    2

    A lisztet, rizslisztet, cukrot, sót és vanília kivonatot egy tálban keverd össze.

    A rizsliszt a tésztának könnyű és ropogós textúrát ad, így érdemes hozzáadni.

    3

    Lassan add hozzá a szénsavas vizet, és keverd simára, hogy palacsintatészta állagot kapj.

    Ha túl sűrű lenne a tészta, egy kis vízzel könnyítheted.

    4

    Az olajat egy serpenyőben vagy fritőzben hevítsd fel, hogy elérje a megfelelő hőmérsékletet a sütéshez (kb. 180°C).

    Ha nincs fritőzöd, használj egy nagy serpenyőt, és ellenőrizd az olaj hőmérsékletét egy kis darab tésztával – ha az azonnal elkezd sülni, elérte a megfelelő hőfokot.

    5

    A banánszeleteket mártsd bele a tésztába, majd óvatosan tedd a forró olajba. Süsd aranybarnára, kb. 2-3 percig mindkét oldalán.

    Ne zsúfold tele az olajat, mert akkor nem sülnek egyenletesen. Süsd kis adagokban.

    6

    A megsült banánokat papírtörlőre tedd, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj.

    Hagyd őket egy kicsit pihenni, hogy megőrizzék a ropogós állagukat.

    7

    Tálald a Pisang Goreng-et mogyoróvajjal, amelyet kanállal a tetejére kenhetsz.

    A mogyoróvaj gazdag és krémes íze remekül kiegészíti a sült banán édességét.