A banánokat hámozd meg, és vágd félbe, majd hosszában is szeleteld fel őket.
A banánoknak érettnek kell lenniük, hogy édesek és puhák legyenek a fritőzben.
A lisztet, rizslisztet, cukrot, sót és vanília kivonatot egy tálban keverd össze.
A rizsliszt a tésztának könnyű és ropogós textúrát ad, így érdemes hozzáadni.
Lassan add hozzá a szénsavas vizet, és keverd simára, hogy palacsintatészta állagot kapj.
Ha túl sűrű lenne a tészta, egy kis vízzel könnyítheted.
Az olajat egy serpenyőben vagy fritőzben hevítsd fel, hogy elérje a megfelelő hőmérsékletet a sütéshez (kb. 180°C).
Ha nincs fritőzöd, használj egy nagy serpenyőt, és ellenőrizd az olaj hőmérsékletét egy kis darab tésztával – ha az azonnal elkezd sülni, elérte a megfelelő hőfokot.
A banánszeleteket mártsd bele a tésztába, majd óvatosan tedd a forró olajba. Süsd aranybarnára, kb. 2-3 percig mindkét oldalán.
Ne zsúfold tele az olajat, mert akkor nem sülnek egyenletesen. Süsd kis adagokban.
A megsült banánokat papírtörlőre tedd, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj.
Hagyd őket egy kicsit pihenni, hogy megőrizzék a ropogós állagukat.
Tálald a Pisang Goreng-et mogyoróvajjal, amelyet kanállal a tetejére kenhetsz.
A mogyoróvaj gazdag és krémes íze remekül kiegészíti a sült banán édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.