Pisztáciás csokoládétorta csokoládéval és pisztáciával díszítve

Pisztáciás csokoládétorta

A pisztáciás csokoládétorta igazi ínyencség, amely egyesíti a csokoládé gazdagságát a pisztácia ropogós textúrájával. Ez a recept különleges alkalmakra készült, amikor valami igazán látványos és ízletes desszertre van szükség. A pisztácia és a csokoládé kombinációja nemcsak finom, hanem gyönyörűen mutat is a torta tetején. Az inspirációt a klasszikus olasz és francia cukrászati hagyományok adták, ahol a pisztácia és a csokoládé mindig népszerű párosítás. Ez a torta garantáltan elvarázsolja vendégeidet.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
3400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Étcsokoládé
150 g Pisztácia
200 g Búzaliszt
150 g Kristálycukor
150 g Vaj
4 db Tojás
250 ml Tejszín
1 cs. Sütőpor
50 g Kakaópor
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a pisztáciát, a csokoládét pedig vízgőz felett olvaszd meg, majd hagyd kihűlni.

    A pisztáciát ne aprítsd túl finomra, hogy érezhetőek legyenek a darabok a tortában. A csokoládét lassan olvaszd, hogy ne égjen meg.

    2

    Keverd habosra a vajat a kristálycukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, folyamatosan keverve.

    A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el őket a vajjal és a cukorral.

    3

    Szitáld össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd bele az olvasztott csokoládét is.

    A lisztet, a sütőport és a kakaóport érdemes átszitálni, hogy ne legyenek benne csomók. Az olvasztott csokoládét csak akkor add hozzá, ha már kihűlt.

    4

    Keverd bele az aprított pisztácia felét a masszába, majd öntsd a keveréket egy kivajazott, lisztezett tortaformába.

    A pisztáciát óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjön össze. A tortaformát alaposan vajazd ki és lisztezd be, hogy a torta ne ragadjon le.

    5

    Süsd a tortát előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészülését.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd a tortát. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább pár percig.

    6

    Amíg a torta hűl, készítsd el a krémet: verd fel a tejszínt kemény habbá a porcukorral, és keverd bele a maradék aprított pisztáciát.

    A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie a felveréshez. A pisztáciát óvatosan forgasd bele a tejszínhabba, hogy ne törjön össze.

    7

    A kihűlt tortát vond be a pisztáciás tejszínhabbal, és szórd meg a tetejét extra pisztáciával vagy csokoládéreszelékkel.

    A tortát csak teljesen kihűlve vond be a krémmel, különben a krém megolvad. A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat!

    8

    Tálalás előtt hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a krém megszilárduljon és az ízek összeérjenek.

    A hűtési idő alatt a torta ízei jobban összeérnek, és a krém stabilabb lesz.