Aprítsd fel a pisztáciát, a csokoládét pedig vízgőz felett olvaszd meg, majd hagyd kihűlni.
A pisztáciát ne aprítsd túl finomra, hogy érezhetőek legyenek a darabok a tortában. A csokoládét lassan olvaszd, hogy ne égjen meg.
Keverd habosra a vajat a kristálycukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, folyamatosan keverve.
A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el őket a vajjal és a cukorral.
Szitáld össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd bele az olvasztott csokoládét is.
A lisztet, a sütőport és a kakaóport érdemes átszitálni, hogy ne legyenek benne csomók. Az olvasztott csokoládét csak akkor add hozzá, ha már kihűlt.
Keverd bele az aprított pisztácia felét a masszába, majd öntsd a keveréket egy kivajazott, lisztezett tortaformába.
A pisztáciát óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjön össze. A tortaformát alaposan vajazd ki és lisztezd be, hogy a torta ne ragadjon le.
Süsd a tortát előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészülését.
A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd a tortát. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább pár percig.
Amíg a torta hűl, készítsd el a krémet: verd fel a tejszínt kemény habbá a porcukorral, és keverd bele a maradék aprított pisztáciát.
A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie a felveréshez. A pisztáciát óvatosan forgasd bele a tejszínhabba, hogy ne törjön össze.
A kihűlt tortát vond be a pisztáciás tejszínhabbal, és szórd meg a tetejét extra pisztáciával vagy csokoládéreszelékkel.
A tortát csak teljesen kihűlve vond be a krémmel, különben a krém megolvad. A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat!
Tálalás előtt hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a krém megszilárduljon és az ízek összeérjenek.
A hűtési idő alatt a torta ízei jobban összeérnek, és a krém stabilabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.