Készítsd elő a tésztát: egy nagy tálba szitáld a lisztet, adj hozzá egy csipet sót, és a közepébe készíts egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat és fokozatosan keverd össze, majd lassan adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas tésztát kapj.
A tészta rugalmasságát a gyúrással érheted el. A víz mennyisége függ a liszt minőségétől és a tojások méretétől, ezért óvatosan adagold.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Ezután csomagold fóliába, és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés alatt a tészta gluténszálai ellazulnak, így könnyebb lesz nyújtani.
Készítsd el a tölteléket: aprítsd fel a pisztáciát, majd keverd össze a mascarponéval, a porcukorral és a vanília kivonattal. Végül reszeld bele az étcsokoládét és alaposan keverd el.
A töltelék ízét ízlés szerint változtathatod. Adhatsz hozzá például egy kevés narancshéjat vagy mandulalikőrt.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, hogy a ravioli ne legyen túl vastag.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.
A széleket tojásfehérjével is megkenheted, hogy jobban összetapadjanak.
Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ne főzd túl a raviolikat, mert széteshetnek. Amikor feljönnek a víz tetejére, már készen vannak.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon a külső réteg.
A vaj helyett használhatsz olívaolajat is. A karamellizálás fokozza az ízeket.
Tálaláskor szórd meg pisztáciával és reszelt csokoládéval a raviolikat. Melegen fogyaszd!
A tálaláshoz használhatsz tejszínes-pisztáciás szószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.