Pisztáciás és csokoládés ravioli tálalva

Pisztáciás és csokoládés ravioli

A ravioli nem csupán sós ételként hódította meg a világot, hanem édes változatban is különleges élményt nyújt. Az olasz konyhában régóta léteznek édes töltelékkel készített raviolik, amelyeket desszertként vagy ünnepi különlegességként szolgálnak fel. A csokoládé és pisztácia kombinációja tökéletes harmóniát alkot, a mascarpone krémes textúrája pedig tovább fokozza az élvezetet. Az olasz konyha szerelmeseinek ez a recept egy igazán izgalmas és egyedi élményt kínál, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. Egy pohár desszertborral vagy friss presszókávéval tálalva igazán felejthetetlen ízélményt nyújt!

Előkészület 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 db Tojás
20 ml Víz
1 csipet
100 g Étcsokoládé
50 g Pisztácia
100 g Mascarpone
20 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
30 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a tésztát: egy nagy tálba szitáld a lisztet, adj hozzá egy csipet sót, és a közepébe készíts egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat és fokozatosan keverd össze, majd lassan adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas tésztát kapj.

    A tészta rugalmasságát a gyúrással érheted el. A víz mennyisége függ a liszt minőségétől és a tojások méretétől, ezért óvatosan adagold.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Ezután csomagold fóliába, és hagyd pihenni 30 percig.

    A pihentetés alatt a tészta gluténszálai ellazulnak, így könnyebb lesz nyújtani.

    3

    Készítsd el a tölteléket: aprítsd fel a pisztáciát, majd keverd össze a mascarponéval, a porcukorral és a vanília kivonattal. Végül reszeld bele az étcsokoládét és alaposan keverd el.

    A töltelék ízét ízlés szerint változtathatod. Adhatsz hozzá például egy kevés narancshéjat vagy mandulalikőrt.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.

    A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, hogy a ravioli ne legyen túl vastag.

    5

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.

    A széleket tojásfehérjével is megkenheted, hogy jobban összetapadjanak.

    6

    Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    Ne főzd túl a raviolikat, mert széteshetnek. Amikor feljönnek a víz tetejére, már készen vannak.

    7

    Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon a külső réteg.

    A vaj helyett használhatsz olívaolajat is. A karamellizálás fokozza az ízeket.

    8

    Tálaláskor szórd meg pisztáciával és reszelt csokoládéval a raviolikat. Melegen fogyaszd!

    A tálaláshoz használhatsz tejszínes-pisztáciás szószt is.