Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon a tepsire. Ha nincs sütőpapírod, vékonyan kend ki a tepsit olívaolajjal.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és szórd meg egy csipet sóval és borssal.
Használj minőségi, sűrű paradicsomszószt, hogy ne áztassa el a tésztát.
Forró serpenyőben pirítsd meg a fokhagymát egy kevés olívaolajon, majd add hozzá a spenótot, és párold meg 2-3 percig.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű lesz. A spenótot csak addig párold, amíg összeesik.
Helyezd a párolt spenótot a paradicsomos alapra, és egyenletesen oszlasd el.
A spenótot alaposan nyomkodd ki, hogy ne áztassa el a pizzát. Fokhagymával pirítva még ízletesebb.
Morzsold rá a kecskesajtot, majd szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.
A kecskesajtot egyenletesen morzsold rá, hogy mindenhol legyen belőle. A bazsalikomot csak a sütés után szórd rá, hogy megőrizze az aromáját.
Süsd előmelegített sütőben 220°C-on 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők eltérően működnek. Ha a tészta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
Miután kivetted a sütőből, hagyd 2-3 percig hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal. Tálald azonnal.
Az olívaolaj kiemeli az ízeket és fényesebbé teszi a pizzát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.