Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. A sütőpapír pedig megkönnyíti a pizza áthelyezését a tepsiről.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.
A paradicsomszószt vékonyan kend fel, hogy a tészta ne ázzon el.
Helyezd rá az előkészített articsókaszíveket és a fekete olívabogyókat egyenletesen elosztva.
Az articsókaszíveket és az olívabogyókat vágd vékony szeletekre, hogy könnyebben süljenek át.
Szórd rá a mozzarellát szeletekre vágva, hogy mindenhol fedje a feltéteket.
A mozzarellát ne tedd túl vastagon, mert eláztathatja a tésztát. Ha friss mozzarellát használsz, csepegtesd le a levét.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
Az olívaolaj segít a tésztának ropogósra sülni, és ízesíti a feltéteket. Figyeld a pizzát sütés közben, hogy ne égjen meg.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.
A friss bazsalikomlevelek a sütés után kerüljenek rá, hogy megőrizzék az aromájukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.