Pizza ai Carciofini articsókával és sajttal

Pizza ai Carciofini

A Pizza ai Carciofini az olasz konyha egyik különleges és ízletes fogása, amely az articsóka szívének lágy ízére épít. Ez a pizza a mediterrán régiók hagyományait idézi, ahol az articsókát gyakran használják különféle ételekhez. Tökéletes választás vegetáriánusok számára vagy azoknak, akik egy ízekben gazdag, könnyed vacsorát keresnek. A friss bazsalikom és a parmezán sajt remekül kiegészíti az articsóka különleges ízvilágát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Articsóka szív (konzerv vagy friss)
50 g Parmezán sajt
2 ek. Olívaolaj
10 levél Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát nyújthatod vékonyabbra vagy vastagabbra, attól függően, hogy milyen pizzát szeretsz. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    Használj minőségi paradicsomszószt, vagy készíts sajátot friss paradicsomból. A fűszerezéssel ne spórolj!

    3

    Helyezd a paradicsomos alapra az articsókaszíveket egyenletesen elosztva.

    Az articsókaszíveket előre pácold be egy kis olívaolajjal, fokhagymával és petrezselyemmel a még intenzívebb ízért.

    4

    Szórd meg a feltétet reszelt parmezánnal, majd helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.

    A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, például grana padanót. A mozzarellát ne tedd túl sokáig a sütőbe, mert gumis állagú lehet.

    5

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    Ha a sütőd rendelkezik pizza funkcióval, használd azt a még ropogósabb eredményért. A sütési idő függ a tészta vastagságától és a sütő teljesítményétől.

    6

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.

    A bazsalikomleveleket csak a sütés után tedd rá, hogy ne égjenek meg a sütőben. A pizzát kínálhatod egy kis chiliolajjal is.