Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát nyújthatod vékonyabbra vagy vastagabbra, attól függően, hogy milyen pizzát szeretsz. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.
Használj minőségi paradicsomszószt, vagy készíts sajátot friss paradicsomból. A fűszerezéssel ne spórolj!
Helyezd a paradicsomos alapra az articsókaszíveket egyenletesen elosztva.
Az articsókaszíveket előre pácold be egy kis olívaolajjal, fokhagymával és petrezselyemmel a még intenzívebb ízért.
Szórd meg a feltétet reszelt parmezánnal, majd helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.
A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, például grana padanót. A mozzarellát ne tedd túl sokáig a sütőbe, mert gumis állagú lehet.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
Ha a sütőd rendelkezik pizza funkcióval, használd azt a még ropogósabb eredményért. A sütési idő függ a tészta vastagságától és a sütő teljesítményétől.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.
A bazsalikomleveleket csak a sütés után tedd rá, hogy ne égjenek meg a sütőben. A pizzát kínálhatod egy kis chiliolajjal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.