Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát pihentesd nyújtás előtt 10-15 percig, így könnyebben fogod tudni formázni.
Aprítsd fel az újhagymát és a fokhagymát, majd egy kevés olívaolajon pirítsd meg enyhén, hogy kissé megpuhuljanak.
Ne pirítsd túl az újhagymát és a fokhagymát, mert megkeseredhetnek. Csak addig pirítsd, amíg illatozni kezdenek.
Kend meg a tésztát olívaolajjal, majd szórd rá az újhagymát és a fokhagymát egyenletesen elosztva.
Az olívaolajjal megkent tészta megakadályozza, hogy a feltét eláztassa a tésztát.
Szórd meg reszelt parmezánnal, majd helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.
A parmezánt és a mozzarellát is reszelheted, ha úgy jobban szereted.
Ízlés szerint adj hozzá egy csipet sót és borsot, majd locsold meg még egy kevés olívaolajjal.
A sóval óvatosan bánj, mert a parmezán is sós. Használhatsz frissen őrölt borsot a még intenzívebb ízért.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő függ a tészta vastagságától és a sütő teljesítményétől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha már szép aranybarna.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.
A bazsalikomleveleket csak a sütés után tedd rá, hogy megőrizzék a frissességüket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.