Pizza al Limone citromos ízesítéssel

Pizza al Limone

A Pizza al Limone az olasz konyha egyik legkülönlegesebb fogása, amely a citrom frissítő ízét ötvözi a mozzarella és a parmezán gazdag textúrájával. Ez a pizza tökéletes választás nyári estékre vagy különleges alkalmakra, amikor valami újdonságra vágysz. A citrom héjának és szeleteinek aromája igazi mediterrán hangulatot varázsol az asztalra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 22 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
1 db Citrom (reszelt héj és vékony szeletek)
1 ág Friss rozmaring
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát konyharuhával letakarva pihentesd 15-20 percig nyújtás után, így könnyebben formázható lesz.

    2

    Kend meg a tésztát olívaolajjal, majd szórd meg aprított fokhagymával és egy csipet sóval.

    A fokhagymát nagyon apróra vágd, vagy zúzd össze, hogy ne égjen meg a sütőben.

    3

    Szórd meg a tésztát reszelt parmezánnal, és helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.

    A parmezán helyett használhatsz pecorino romano sajtot is, ami még intenzívebb ízt ad.

    4

    Reszeld rá a citrom héját, majd helyezz a tetejére vékony citromszeleteket.

    A citrom héját csak a sárga részét reszeld, mert a fehér része keserű. A citromszeleteket nagyon vékonyra vágd, hogy ne legyenek túl savanyúak.

    5

    Szórd meg friss rozmaringgal, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A rozmaringot apróra vágd, hogy az íze egyenletesen eloszoljon. Ne használj túl sok rozmaringot, mert elnyomhatja a többi ízt.

    6

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 10-12 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    A citromszeletek könnyen megéghetnek, ezért figyelj rájuk sütés közben.

    7

    Miután a pizza elkészült, díszítsd további friss rozmaringgal, és azonnal tálald.

    A citromos pizza remekül illik egy pohár száraz fehérborhoz.