Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát konyharuhával letakarva pihentesd 15-20 percig nyújtás után, így könnyebben formázható lesz.
Kend meg a tésztát olívaolajjal, majd szórd meg aprított fokhagymával és egy csipet sóval.
A fokhagymát nagyon apróra vágd, vagy zúzd össze, hogy ne égjen meg a sütőben.
Szórd meg a tésztát reszelt parmezánnal, és helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.
A parmezán helyett használhatsz pecorino romano sajtot is, ami még intenzívebb ízt ad.
Reszeld rá a citrom héját, majd helyezz a tetejére vékony citromszeleteket.
A citrom héját csak a sárga részét reszeld, mert a fehér része keserű. A citromszeleteket nagyon vékonyra vágd, hogy ne legyenek túl savanyúak.
Szórd meg friss rozmaringgal, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A rozmaringot apróra vágd, hogy az íze egyenletesen eloszoljon. Ne használj túl sok rozmaringot, mert elnyomhatja a többi ízt.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 10-12 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A citromszeletek könnyen megéghetnek, ezért figyelj rájuk sütés közben.
Miután a pizza elkészült, díszítsd további friss rozmaringgal, és azonnal tálald.
A citromos pizza remekül illik egy pohár száraz fehérborhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.