Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát érdemes vékonyabbra nyújtani ennél a pizzánál, mert nem kerül rá sok feltét.
Keverj össze olívaolajat az aprított fokhagymával, és egyenletesen kend a pizza tésztára.
A fokhagymát ne aprítsd túl finomra, mert megéghet a sütőben. A fokhagymás olajjal ne spórolj, ez adja az ízét a pizzának.
Szórd meg a tésztát friss rozmaring levelekkel, majd egy csipet sóval és borssal.
A rozmaringot aprítsd fel, hogy jobban kiadja az ízét. Ha nincs friss rozmaring, szárítottat is használhatsz, de az kevésbé intenzív.
Szórd meg reszelt parmezánnal, hogy gazdagabb ízt adj a pizzának.
A parmezán elhagyható, ha valaki nem szereti, de sós, umami ízt ad a pizzának.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül és a parmezán aranybarnává válik.
A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, amikor a tészta ropogós és a parmezán aranybarna.
Miután a pizza elkészült, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és azonnal tálald.
A friss olívaolaj kiemeli a pizza ízeit. Azonnal tálalva a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.