Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz legyen langyos, de nem forró, mert a forró víz elpusztítja az élesztőt.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert gátolhatja a kelést. Keverd a liszthez.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edényhez és rugalmas. A kelesztéshez tedd meleg helyre, pl. a radiátor közelébe.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a pizza tésztája egyenletesen süljön meg.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen könnyebb kinyújtani.
Kend meg a tésztát olívaolajjal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és a friss rozmaringot.
A rozmaringot apróra vágd, hogy jobban kiadja az ízét. Szárított rozmaring is használható, de a friss intenzívebb.
Szórd rá a reszelt parmezánt és morzsold rá a mozzarellát.
A parmezán ad egy sós, umami ízt a pizzának. A mozzarella pedig a krémes állagot biztosítja.
Hintsd meg frissen őrölt fekete borssal, majd süsd a pizzát 12-15 percig, amíg aranybarnára sül és a sajt megolvad.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Figyeld, hogy a tészta ne égjen meg.
Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald melegen.
A pihentetés után könnyebb szeletelni a pizzát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.