Pizza al Zucchini cukkinivel és sajtokkal

Pizza al Zucchini

A Pizza al Zucchini egy könnyed, mégis ízletes fogás, amely a cukkini frissességére és a sajtok gazdag ízére épít. Ez az olasz pizza tökéletes választás vegetáriánusok számára, vagy bárkinek, aki szeretne egy egészségesebb alternatívát kipróbálni. A cukkini és a sajtok harmonikus kombinációja mindenkit lenyűgöz, miközben gyorsan elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
200 g Cukkini (vékony szeletekben)
150 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
10 levél Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tészta nyújtásához használj kevés lisztet, hogy ne ragadjon le az asztalhoz. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza odaragadjon a tepsibe.

    2

    Keverj össze olívaolajat, aprított fokhagymát, sót és borsot, majd kend meg vele a tésztát.

    A fokhagymát nagyon apróra vágd, vagy használd fokhagymanyomót, hogy egyenletesen eloszoljon az olajban.

    3

    Helyezd rá a vékonyra szeletelt cukkinit, és rendezd el egyenletesen.

    A cukkinit szeleteld nagyon vékonyra, hogy könnyen megsüljön a sütőben. Használhatsz zöldséghámozót a szeleteléshez.

    4

    Szórd rá a cukkinire a reszelt parmezánt és a szeletekre vágott mozzarellát.

    A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is. A mozzarella ne legyen túl vizes, különben eláztatja a pizzát.

    5

    Locsold meg a pizzát egy kevés olívaolajjal, és ízlés szerint szórd meg sóval és borssal.

    Az olívaolaj segít abban, hogy a pizza szépen megpiruljon a sütőben. Ne spórolj vele!

    6

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    Figyelj a sütési időre, mert a sütő teljesítménye eltérő lehet. Ha a tészta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    7

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.

    A bazsalikomleveleket csak a sütés után szórd a pizzára, hogy megőrizzék az ízüket és a frissességüket.