Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát nyújtsd vékonyra, mert a krémes feltét miatt nehezebben sül át. Ha nincs sütőpapír, lisztezd ki a tepsit.
Keverd össze a mascarpone-t, a ricottát, és egy csipet sót, majd kend egyenletesen a tésztára.
A mascarpone és a ricotta legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen keverni. Ne használj túl sok sót, mert a sajtok is sósak.
Szórd meg a mascarponés alapot reszelt parmezánnal és helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.
A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, például grana padanot. A mozzarella legyen friss, és ne túl vizes.
Aprítsd fel a fokhagymát, és oszlasd el a sajtok tetején.
A fokhagymát nagyon apróra vágd, vagy használd fokhagymanyomót, hogy egyenletesen eloszoljon a pizzán.
Locsold meg a pizzát egy kevés olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj a pizzára. Ha a sajt túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Miután a pizza elkészült, díszítsd friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.
A bazsalikomot a sütés után szórd rá, hogy megőrizze az aromáját. Használhatsz más friss fűszernövényeket is, például petrezselymet vagy oregánót.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.