Pizza all’Olio extra szűz olívaolajjal és friss fűszernövényekkel

Pizza all’Olio

A Pizza all’Olio az olasz konyha egyik legegyszerűbb és legősibb fogása, amely az extra szűz olívaolaj és a friss fűszernövények ízvilágára épül. Ezt a pizzát gyakran fogyasztják előételként vagy könnyű étkezésként, hiszen a gazdag olaj és a rozmaring tökéletes harmóniát alkot. Az olasz vidéki hagyományokat idéző recept ideális választás azok számára, akik szeretik az egyszerű, de ízekben gazdag ételeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 22 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
3 ek. Extra szűz olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss rozmaring
10 levél Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert az olívaolaj átáztathatja.

    2

    Keverj össze 2 evőkanál extra szűz olívaolajat az aprított fokhagymával, és egyenletesen kend a pizza tésztára.

    Használj jó minőségű extra szűz olívaolajat, mert ez adja a pizza alapízét.

    3

    Szórd meg a tésztát friss rozmaringgal és egy csipet sóval és borssal.

    A rozmaringot finomra vágd, hogy egyenletesen oszlassd el.

    4

    Locsold meg a pizzát a maradék olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül.

    Figyeld a pizzát sütés közben, hogy ne égjen meg. A sütési idő a tészta vastagságától is függ.

    5

    Miután a pizza elkészült, díszítsd friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.

    A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy ne égjen meg és megőrizze az ízét.