Frissen sĂŒlt extra szƱz olĂ­vaolajos pizza

Pizza all’Olio (extra szƱz olĂ­vaolajjal)

A Pizza all’Olio az olasz konyha egyik legegyszerƱbb Ă©s legĂ­zletesebb pizzavĂĄltozata. Eredetileg az olĂ­vaolaj minƑsĂ©gĂ©nek kiemelĂ©sĂ©re kĂ©szĂŒlt, hiszen az olasz konyha alapja az extra szƱz olĂ­vaolaj. A pizzĂĄt hagyomĂĄnyosan frissen sĂŒtik Ă©s forrĂłn fogyasztjĂĄk, Ă­gy az olĂ­vaolaj aromĂĄi tökĂ©letesen Ă©rvĂ©nyesĂŒlnek. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy könnyed vacsorĂĄhoz vagy elƑételkĂ©nt egy olasz menĂŒ rĂ©szekĂ©nt. A ropogĂłs, vĂ©kony tĂ©szta Ă©s a fƱszeres olĂ­vaolaj kombinĂĄciĂłja minden falatot Ă©lvezetessĂ© tesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 Ăłra 15 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Pizzaliszt
⭕ 7 g ÉlesztƑ
⭕ 300 ml Meleg víz
⭕ 10 g Só
⭕ 50 ml Extra szƱz olĂ­vaolaj
⭕ 5 g Friss rozmaring
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 5 g Durva tengeri só
⭕ 2 g Frissen Ƒrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    MĂ©rd ki az összetevƑket: a lisztet, Ă©lesztƑt, sĂłt Ă©s vizet. Az Ă©lesztƑt oldd fel langyos vĂ­zben, Ă©s hagyd pihenni 5 percig.

    A só fontos a tészta ízéhez és a glutén szerkezetének kialakítåsåhoz. Ne hagyd ki!

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet a sĂłval, majd add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat Ă©s a felfuttatott Ă©lesztƑt. GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt simĂĄra, amĂ­g rugalmas nem lesz.

    Az olívaolaj segít a tésztånak rugalmasnak maradni és finomabbå teszi az ízét. Ne spórold ki!

    3

    Fedd le a tĂ©sztĂĄt egy konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt meleg helyen, amĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ.

    Ha nincs meleg helyed, kapcsold be a sĂŒtƑt a legalacsonyabb fokozatra pĂĄr percre, majd kapcsold ki, Ă©s tedd be a tĂ©sztĂĄt. Figyelj, hogy ne legyen tĂșl meleg!

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra. NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt enyhĂ©n lisztezett felĂŒleten körĂŒlbelĂŒl fĂ©l centimĂ©ter vastagsĂĄgĂșra.

    Ha a tĂ©szta visszahĂșzĂłdik nyĂșjtĂĄs közben, hagyd pihenni pĂĄr percig, mielƑtt Ășjra prĂłbĂĄlkoznĂĄl.

    5

    Pucold meg a fokhagymĂĄt, Ă©s aprĂ­tsd finomra. Egy tĂĄlban keverd össze az extra szƱz olĂ­vaolajat a fokhagymĂĄval, frissen Ƒrölt borssal Ă©s durva tengeri sĂłval.

    A durva tengeri sĂł ropogĂłs textĂșrĂĄt ad a pizzĂĄnak. HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ extra szƱz olĂ­vaolajat a legjobb Ă­zĂ©rt.

    6

    Kend meg a pizza tésztåjåt az olívaolajos keverékkel, majd szórd meg friss rozmaring levelekkel.

    A rozmaringot aprĂ­tsd finomra, hogy ne legyen tĂșl erƑs az Ă­ze. Ne hasznĂĄlj tĂșl sok olajat, mert a tĂ©szta elĂĄzhat.

    7

    Helyezd a pizzĂĄt egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, majd sĂŒsd 12-15 percig, amĂ­g a szĂ©lei aranybarnĂĄra pirulnak.

    Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, Ă©s ha a szĂ©lei tĂșl gyorsan pirulnak, takard le alufĂłliĂĄval.

    8

    Vedd ki a sĂŒtƑbƑl, Ă©s mĂ©g melegen locsold meg egy kevĂ©s extra szƱz olĂ­vaolajjal. Szeleteld Ă©s tĂĄlald azonnal.

    A friss olívaolaj még intenzívebbé teszi az ízeket. Azonnal tålald, hogy a tészta ropogós maradjon.