Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A só fontos a tészta ízéhez és a glutén szerkezetének kialakításához. Ne hagyd ki!
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
Az olívaolaj segít a tésztának rugalmasnak maradni és finomabbá teszi az ízét. Ne spórold ki!
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
Ha nincs meleg helyed, kapcsold be a sütőt a legalacsonyabb fokozatra pár percre, majd kapcsold ki, és tedd be a tésztát. Figyelj, hogy ne legyen túl meleg!
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.
Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. Egy tálban keverd össze az extra szűz olívaolajat a fokhagymával, frissen őrölt borssal és durva tengeri sóval.
A durva tengeri só ropogós textúrát ad a pizzának. Használj jó minőségű extra szűz olívaolajat a legjobb ízért.
Kend meg a pizza tésztáját az olívaolajos keverékkel, majd szórd meg friss rozmaring levelekkel.
A rozmaringot aprítsd finomra, hogy ne legyen túl erős az íze. Ne használj túl sok olajat, mert a tészta elázhat.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak.
Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a szélei túl gyorsan pirulnak, takard le alufóliával.
Vedd ki a sütőből, és még melegen locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal. Szeleteld és tálald azonnal.
A friss olívaolaj még intenzívebbé teszi az ízeket. Azonnal tálald, hogy a tészta ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.