MĂ©rd ki az összetevĆket: a lisztet, Ă©lesztĆt, sĂłt Ă©s vizet. Az Ă©lesztĆt oldd fel langyos vĂzben, Ă©s hagyd pihenni 5 percig.
A sĂł fontos a tĂ©szta ĂzĂ©hez Ă©s a glutĂ©n szerkezetĂ©nek kialakĂtĂĄsĂĄhoz. Ne hagyd ki!
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet a sĂłval, majd add hozzĂĄ az olĂvaolajat Ă©s a felfuttatott Ă©lesztĆt. GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt simĂĄra, amĂg rugalmas nem lesz.
Az olĂvaolaj segĂt a tĂ©sztĂĄnak rugalmasnak maradni Ă©s finomabbĂĄ teszi az ĂzĂ©t. Ne spĂłrold ki!
Fedd le a tĂ©sztĂĄt egy konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt meleg helyen, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
Ha nincs meleg helyed, kapcsold be a sĂŒtĆt a legalacsonyabb fokozatra pĂĄr percre, majd kapcsold ki, Ă©s tedd be a tĂ©sztĂĄt. Figyelj, hogy ne legyen tĂșl meleg!
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 220°C-ra. NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt enyhĂ©n lisztezett felĂŒleten körĂŒlbelĂŒl fĂ©l centimĂ©ter vastagsĂĄgĂșra.
Ha a tĂ©szta visszahĂșzĂłdik nyĂșjtĂĄs közben, hagyd pihenni pĂĄr percig, mielĆtt Ășjra prĂłbĂĄlkoznĂĄl.
Pucold meg a fokhagymĂĄt, Ă©s aprĂtsd finomra. Egy tĂĄlban keverd össze az extra szƱz olĂvaolajat a fokhagymĂĄval, frissen Ćrölt borssal Ă©s durva tengeri sĂłval.
A durva tengeri sĂł ropogĂłs textĂșrĂĄt ad a pizzĂĄnak. HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ extra szƱz olĂvaolajat a legjobb ĂzĂ©rt.
Kend meg a pizza tĂ©sztĂĄjĂĄt az olĂvaolajos keverĂ©kkel, majd szĂłrd meg friss rozmaring levelekkel.
A rozmaringot aprĂtsd finomra, hogy ne legyen tĂșl erĆs az Ăze. Ne hasznĂĄlj tĂșl sok olajat, mert a tĂ©szta elĂĄzhat.
Helyezd a pizzĂĄt egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, majd sĂŒsd 12-15 percig, amĂg a szĂ©lei aranybarnĂĄra pirulnak.
Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, Ă©s ha a szĂ©lei tĂșl gyorsan pirulnak, takard le alufĂłliĂĄval.
Vedd ki a sĂŒtĆbĆl, Ă©s mĂ©g melegen locsold meg egy kevĂ©s extra szƱz olĂvaolajjal. Szeleteld Ă©s tĂĄlald azonnal.
A friss olĂvaolaj mĂ©g intenzĂvebbĂ© teszi az Ăzeket. Azonnal tĂĄlald, hogy a tĂ©szta ropogĂłs maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.