Pizza Bianca con Rucola rukkolával és sajttal

Pizza Bianca con Rucola

A Pizza Bianca con Rucola az olasz konyha egyik különleges fehér pizzája, amely a friss rukkola fűszeres ízét ötvözi a ricotta és a mozzarella krémes textúrájával. Ez a pizza különösen népszerű a nyári időszakban, amikor a friss zöldek és a könnyedebb fogások kerülnek előtérbe. Ideális választás vegetáriánusok számára, vagy azoknak, akik egy könnyed, mégis ízekben gazdag ételt keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
200 g Mozzarella sajt
100 g Ricotta sajt
50 g Parmezán sajt
50 g Friss rukkola
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tészta ne ragadjon le, használj elegendő lisztet a nyújtáshoz. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsibe.

    2

    Keverd össze a ricottát egy kevés sóval és borssal, majd kend egyenletesen a pizza tésztára.

    A ricotta legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben kenhető legyen. Ne vidd túlzásba a sózást, mert a parmezán is sós.

    3

    Szórd meg reszelt parmezánnal, és helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.

    A mozzarella legyen friss, és alaposan csepegtesd le a levét, mielőtt a pizzára teszed, hogy ne áztassa el a tésztát.

    4

    Aprítsd fel a fokhagymát, és szórd a sajtok tetejére egyenletesen elosztva.

    A fokhagymát nagyon apróra vágd, hogy ne legyen túl intenzív az íze. Ha nem szereted a nyers fokhagymát, enyhén pirítsd meg olívaolajon.

    5

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    Az olívaolaj ne legyen túl sok, épp csak locsold meg. Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a tészta széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    6

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss rukkolával, és tálald azonnal.

    A rukkolát közvetlenül tálalás előtt szórd a pizzára, hogy ne fonnyadjon meg a hő hatására.