Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta ne ragadjon le, használj elegendő lisztet a nyújtáshoz. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsibe.
Keverd össze a ricottát egy kevés sóval és borssal, majd kend egyenletesen a pizza tésztára.
A ricotta legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben kenhető legyen. Ne vidd túlzásba a sózást, mert a parmezán is sós.
Szórd meg reszelt parmezánnal, és helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.
A mozzarella legyen friss, és alaposan csepegtesd le a levét, mielőtt a pizzára teszed, hogy ne áztassa el a tésztát.
Aprítsd fel a fokhagymát, és szórd a sajtok tetejére egyenletesen elosztva.
A fokhagymát nagyon apróra vágd, hogy ne legyen túl intenzív az íze. Ha nem szereted a nyers fokhagymát, enyhén pirítsd meg olívaolajon.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
Az olívaolaj ne legyen túl sok, épp csak locsold meg. Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a tészta széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss rukkolával, és tálald azonnal.
A rukkolát közvetlenül tálalás előtt szórd a pizzára, hogy ne fonnyadjon meg a hő hatására.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.