Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és készíts elő egy tepsit sütőpapírral.
A magas hőmérséklet segít a tésztának gyorsan megsülni és ropogósnak maradni.
Nyújtsd ki a pizzatésztát vékonyra, és helyezd a tepsibe.
A vékony tészta a római pizza egyik jellemzője.
Kend meg a tésztát a San Marzano paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a szélei szabadon maradjanak.
A San Marzano paradicsom édesebb és kevésbé savas, mint más fajták, így ideális pizzaszószhoz.
Tépkedd darabokra a mozzarellát, és egyenletesen oszd el a paradicsomszósz tetején.
A friss mozzarella a legjobb választás, de ha nincs, használhatsz alacsonyabb nedvességtartalmú mozzarella sajtot is.
Helyezd a pizza tetejére a főtt sonkát, az articsókát, a szeletelt gombát és a fekete olívabogyókat.
A feltéteket egyenletesen oszd el, hogy minden szeleten legyen mindenből.
Szórd meg oregánóval, és locsold meg extra szűz olívaolajjal a gazdagabb íz érdekében.
Az oregánó és az olívaolaj kiemeli a pizza ízeit.
Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát, hogy a széle ne égjen meg.
Miután kivetted a sütőből, hagyd pihenni 2-3 percig, szeleteld fel, és tálald frissen.
A pihentetés segít a sajtnak kissé megszilárdulni, így könnyebb szeletelni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.