Pizza Sfincione szicíliai vastag tésztával és édes hagymával

Pizza Sfincione – Szicíliai vastag tészta, édes hagyma

A Pizza Sfincione Szicília egyik legismertebb étele, amelyet gyakran ünnepi alkalmakkor készítenek. A vastag tészta, az édes hagyma és a szardella tökéletes harmóniát alkotnak, míg a zsemlemorzsa egyedi ropogós textúrát ad. Ez a pizza tökéletes választás azok számára, akik egy autentikus olasz ízvilágot szeretnének megismerni egy különleges pizzán keresztül.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
600 g Pizza tészta (vastag alap)
300 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
200 g Édes hagyma
50 g Parmezán sajt
50 g Zsemlemorzsa
50 g Szardella filé
2 ek. Olívaolaj
5 g Friss oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a jó pizza elkészítéséhez. Az olívaolaj segít, hogy a tészta ne ragadjon le.

    2

    Nyújtsd ki a vastag tésztát a tepsi méretéhez igazodva. Helyezd a tepsibe, és hagyd kelni további 15-20 percig.

    A vastag tészta igényli a második kelesztést, hogy könnyű és levegős legyen.

    3

    Közben dinszteld meg az apróra vágott édes hagymát olívaolajon, amíg üveges nem lesz.

    Az édes hagymát lassan dinszteld, hogy karamellizálódjon és édesebb ízt kapjon.

    4

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd egyenletesen oszd el rajta a dinsztelt hagymát és a szardella filéket.

    A paradicsomszószból ne tegyél túl sokat, hogy ne áztassa el a tésztát. A szardella íze intenzív, ezért mértékkel használd.

    5

    Szórd meg a mozzarellával, majd a zsemlemorzsával és parmezán sajttal. Adj hozzá friss oregánót az ízek fokozására.

    A zsemlemorzsa ropogós textúrát ad a pizzának. A friss oregánót a sütés végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.

    6

    Süsd a pizzát 20-25 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a zsemlemorzsa ropogós lesz.

    A vastag tészta hosszabb sütési időt igényel. Figyelj oda, hogy a tészta alja is átsüljön.

    7

    Tálalás előtt hagyd pihenni 5 percig, majd szeleteld fel és azonnal tálald.

    A pihentetés segít, hogy a feltétek jobban összeérjenek és a pizza könnyebben szeletelhető legyen.