A spenótot alaposan mosd meg, majd forralj egy fazékban vizet, és 2-3 percig blansírozd a spenótot, hogy élénkzöld színe legyen.
A spenót blansírozása segít megőrizni a friss zöld színét és tápanyagait.
Miután a spenótot leszűrted és lehűtötted, finomra aprítsd fel.
A spenót aprítása segít abban, hogy könnyebben keveredjen a többi hozzávalóval.
A diót finomra aprítsd, és egy serpenyőben szárazon pörköld meg 2-3 percig, hogy intenzívebb íze legyen.
A pörkölt dió gazdag ízt ad a pkhalihoz, és kellemes ropogós állagot biztosít.
A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsd fel, majd egy kis olívaolajban pirítsd meg, amíg a hagyma üvegesedni kezd.
A hagymák pirítása segít kiemelni az ízüket, és kellemes, édes ízt ad az ételnek.
A pirított hagymát, fokhagymát, diót, spenótot, szójaszószt és friss koriandert egy tálba tedd, és alaposan keverd össze.
A szójaszósz a pkhali ízét gazdagítja, a koriander pedig frissességet ad az ételnek.
Formázz a masszából kis golyókat vagy kis gombócokat, majd helyezd egy tálba.
A pkhali golyókat érdemes egyenletes méretűre formázni, hogy mindegyik egyenletesen ízesített legyen.
Tálald a pkhali-t gránátalmamagokkal és egy kis friss korianderrel díszítve.
A gránátalmamagok szép színt és enyhén savanykás ízt adnak a pkhalihoz, kiemelve annak gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.