Pkhali korianderrel és gránátalmamagokkal tálalva

Pkhali korianderrel

A Pkhali egy tradicionális grúz étel, amelyet friss zöldségekkel, mint spenót, sárgarépa vagy cékla, valamint dióval készítenek. A fűszeres pkhali egy gazdag és tápláló étel, amely a grúz konyha gazdag ízeit és fűszereit tükrözi. A koriander és a gránátalmamagok különleges frissességet adnak az ételnek, miközben a dió ropogós textúrát biztosít. A szójaszósz egyedi ízt ad, amely tökéletesen kiegészíti az étel gazdag zöldséges alapját.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Spenót
50 g Dió
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 ek. Fűszeres szójaszósz
2 ág Koriander (friss)
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Pomegranate (gránátalma) magok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, majd forralj egy fazékban vizet, és 2-3 percig blansírozd a spenótot, hogy élénkzöld színe legyen.

    A spenót blansírozása segít megőrizni a friss zöld színét és tápanyagait.

    2

    Miután a spenótot leszűrted és lehűtötted, finomra aprítsd fel.

    A spenót aprítása segít abban, hogy könnyebben keveredjen a többi hozzávalóval.

    3

    A diót finomra aprítsd, és egy serpenyőben szárazon pörköld meg 2-3 percig, hogy intenzívebb íze legyen.

    A pörkölt dió gazdag ízt ad a pkhalihoz, és kellemes ropogós állagot biztosít.

    4

    A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsd fel, majd egy kis olívaolajban pirítsd meg, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    A hagymák pirítása segít kiemelni az ízüket, és kellemes, édes ízt ad az ételnek.

    5

    A pirított hagymát, fokhagymát, diót, spenótot, szójaszószt és friss koriandert egy tálba tedd, és alaposan keverd össze.

    A szójaszósz a pkhali ízét gazdagítja, a koriander pedig frissességet ad az ételnek.

    6

    Formázz a masszából kis golyókat vagy kis gombócokat, majd helyezd egy tálba.

    A pkhali golyókat érdemes egyenletes méretűre formázni, hogy mindegyik egyenletesen ízesített legyen.

    7

    Tálald a pkhali-t gránátalmamagokkal és egy kis friss korianderrel díszítve.

    A gránátalmamagok szép színt és enyhén savanykás ízt adnak a pkhalihoz, kiemelve annak gazdag ízét.