Pkhali sárgarépával, dióval és friss korianderrel tálalva

Pkhali sárgarépával

A pkhali egy tradicionális grúz étel, amely számos változatban elérhető, és gyakran készítik különböző zöldségekkel, mint például a spenót, cékla vagy sárgarépa. A sárgarépás pkhali igazi ínycsiklandó fogás, amely a grúz konyha egyik remeke. Az étel könnyedén elkészíthető, és bárki számára elérhető alapanyagokból készül. A pkhali készítése egy egyszerű, de ízletes étkezési élményt nyújt, ami tökéletes választás vegetáriánus és vegán étrendekhez. A sárgarépa édes íze és a dió ropogóssága egyedi kombinációt alkot, miközben a friss koriander frissességet ad a fogásnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sárgarépa
2 db Fokhagyma
50 g Dió
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Ecet
0.5 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát hámozd meg, és reszeld le finomra. Ha szeretnéd, előtte egy kicsit párold meg, hogy lágyabb legyen, de nyersen is használhatod.

    A friss sárgarépa édesebb és ropogósabb, míg a párolt változat lágyabb és érettebb ízű. Kísérletezhetsz mindkét módszerrel!

    2

    A fokhagymát hámozd meg és finomra vágd. A diót aprítsd durvára. A koriandert szintén apróra vágd, hogy a levelek egyenletesen eloszoljanak a keverékben.

    A koriander leveleket érdemes késsel aprítani, mivel a friss fűszernövények hajlamosak összeragadni, ha csak összetépkeded őket.

    3

    Egy tálban keverd össze a reszelt sárgarépát, a fokhagymát, a diót és a koriandert. Adj hozzá olívaolajat, ecetet, sót és borsot. Alaposan keverd össze, amíg minden hozzávaló jól elvegyül.

    Ha szeretnéd intenzívebbé tenni az ízeket, hagyd a keveréket egy fél órára pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

    4

    A kész pkhali masszát tálald egy tányérra. Díszítheted extra koriander levelekkel vagy egy kis extra dióval, ha szeretnéd.

    Pkhali-t gyakran étkezés előtt falatokra tálalják, így a szószos vagy pirított kenyér is jól passzol hozzá.