A sárgarépát hámozd meg, és reszeld le finomra. Ha szeretnéd, előtte egy kicsit párold meg, hogy lágyabb legyen, de nyersen is használhatod.
A friss sárgarépa édesebb és ropogósabb, míg a párolt változat lágyabb és érettebb ízű. Kísérletezhetsz mindkét módszerrel!
A fokhagymát hámozd meg és finomra vágd. A diót aprítsd durvára. A koriandert szintén apróra vágd, hogy a levelek egyenletesen eloszoljanak a keverékben.
A koriander leveleket érdemes késsel aprítani, mivel a friss fűszernövények hajlamosak összeragadni, ha csak összetépkeded őket.
Egy tálban keverd össze a reszelt sárgarépát, a fokhagymát, a diót és a koriandert. Adj hozzá olívaolajat, ecetet, sót és borsot. Alaposan keverd össze, amíg minden hozzávaló jól elvegyül.
Ha szeretnéd intenzívebbé tenni az ízeket, hagyd a keveréket egy fél órára pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A kész pkhali masszát tálald egy tányérra. Díszítheted extra koriander levelekkel vagy egy kis extra dióval, ha szeretnéd.
Pkhali-t gyakran étkezés előtt falatokra tálalják, így a szószos vagy pirított kenyér is jól passzol hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.