Poha Dhokla, friss korianderrel és kókuszreszelékkel tálalva

Poha Dhokla

A Poha Dhokla egy hagyományos indiai étel, amelyet gyakran készítenek reggelire. A poha, azaz tört rizs, könnyen elkészíthető, és a dhokla elkészítése során a friss koriander és a kókuszreszelék friss, aromás ízeket ad az ételnek. Ez a friss és könnyű étel tökéletesen illeszkedik a tápláló, mégis gyors reggeli étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Poha (tört rizs)
50 g Csemlemorzsa
1 ek. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Kókuszreszelék
1 tk. Citromlé
5 g Friss koriander
1 tk. Törött mustármag
1 tk. Élesztő
100 ml Meleg víz
1 csipet
2 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A pohát alaposan öblítsd le, majd hagyd ázni vízben 10-15 percig, hogy megpuhuljon.

    A poha áztatása segít abban, hogy a tészta puhább legyen, és gyorsabban megérkezzen a megfelelő állag.

    2

    Egy tálban keverd össze a poha-t, csemlemorzsát, cukrot, citromlevet és sót. Tartsd pihentetve a keveréket 10 percig.

    A pihentetés segíti az összetevők jobban eloszlását, így ízesebbé válik.

    3

    Egy kis edényben oldd fel az élesztőt meleg vízben, és hagyd kelni pár percig, amíg felfut.

    A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztul, és nem fog megfelelően felfutni.

    4

    A poha keverékhez add hozzá az élesztőt, és jól keverd össze. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet.

    A tészta állaga legyen sűrű, de kenhető. Ne legyen túl folyós!

    5

    A keveréket öntsd egy olajozott gőzölő edénybe, és gőzöld 15-20 percig, amíg teljesen átsül.

    A gőzölés segíti a dhokla levegőssé és könnyeddé válását. Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy sima edényt is, amit fedővel lefedhetsz.

    6

    Amikor elkészült, tedd félre pár percig, majd szeleteld fel, és díszítsd friss korianderrel, valamint reszelt kókuszreszelékkel.

    Tálalás előtt még egy kis szezámolajjal megöntözheted, hogy gazdagabb legyen az íze.