A pohát alaposan öblítsd le, majd hagyd ázni vízben 10-15 percig, hogy megpuhuljon.
A poha áztatása segít abban, hogy a tészta puhább legyen, és gyorsabban megérkezzen a megfelelő állag.
Egy tálban keverd össze a poha-t, csemlemorzsát, cukrot, citromlevet és sót. Tartsd pihentetve a keveréket 10 percig.
A pihentetés segíti az összetevők jobban eloszlását, így ízesebbé válik.
Egy kis edényben oldd fel az élesztőt meleg vízben, és hagyd kelni pár percig, amíg felfut.
A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztul, és nem fog megfelelően felfutni.
A poha keverékhez add hozzá az élesztőt, és jól keverd össze. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet.
A tészta állaga legyen sűrű, de kenhető. Ne legyen túl folyós!
A keveréket öntsd egy olajozott gőzölő edénybe, és gőzöld 15-20 percig, amíg teljesen átsül.
A gőzölés segíti a dhokla levegőssé és könnyeddé válását. Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy sima edényt is, amit fedővel lefedhetsz.
Amikor elkészült, tedd félre pár percig, majd szeleteld fel, és díszítsd friss korianderrel, valamint reszelt kókuszreszelékkel.
Tálalás előtt még egy kis szezámolajjal megöntözheted, hogy gazdagabb legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.