A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy lábasba. Forralj vizet, és főzd a rizst kb. 15-20 percig, amíg megpuhul, majd hagyd lefedve 10 percig pihenni.
A japán rizs főzésénél ügyelj arra, hogy ne főzd túl, így a textúrája megmarad, és nem lesz túl ragacsos.
A tofut vágd kockákra, és tedd egy tálba. Öntsd rá a szójaszószt és a szezámolajat, majd alaposan keverd össze, hogy a tofu jól átvegye az ízeket.
Ha van időd, hagyd a tofut pihenni a marinádban 10-15 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A zöldségeket (sárgarépát, cukkinit) vágd vékony csíkokra. Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel.
A zöldségeket apróra vágva vagy reszelve is használhatod, ha lágyabb textúrát szeretnél.
A kész rizst tálald egy mély tálba, és helyezd rá a marinált tofut, majd rendezd el köré a zöldségeket (sárgarépa, cukkini, avokádó).
Ha szeretnéd, egy kis lime levet is facsarhatsz a tetejére, hogy frissítő ízt adj az ételhez.
Szórd meg a poké bowl-ot fekete szezámmaggal és felaprított zöldhagymával. Az ételt fogyaszthatod így, vagy egy kis extra szójaszósszal is meglocsolhatod.
A szezámmag és a zöldhagyma nemcsak ízesítik, hanem szép színt is adnak a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.