Poké bowl tofuval, friss zöldségekkel és avokádóval tálalva, szezámmaggal megszórva.

Poké bowl tofuval

A Poké bowl egy hagyományos hawaii étel, amely a friss hozzávalók és a gazdag ízek tökéletes kombinációja. Eredetileg halból készült, de a modern verziókban már tofuval és más növényi alapú hozzávalókkal is találkozhatunk. A tofu adja az étel alapját, amelyet szójaszósszal és szezámolajjal marinálunk, hogy ínycsiklandó legyen. A friss zöldségek, mint az avokádó, a sárgarépa és a cukkini még inkább fokozzák az étel frissítő jellegét. Ez a recept tökéletes választás azoknak, akik egy egészséges és ínycsiklandó ételt keresnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tofu
150 g Japán rizs
1 db Avokádó
2 ek. Szezámolaj
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Fekete szezámmag
1 szál Zöldhagyma
1 db Sárgarépa
1 db Cukkini

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy lábasba. Forralj vizet, és főzd a rizst kb. 15-20 percig, amíg megpuhul, majd hagyd lefedve 10 percig pihenni.

    A japán rizs főzésénél ügyelj arra, hogy ne főzd túl, így a textúrája megmarad, és nem lesz túl ragacsos.

    2

    A tofut vágd kockákra, és tedd egy tálba. Öntsd rá a szójaszószt és a szezámolajat, majd alaposan keverd össze, hogy a tofu jól átvegye az ízeket.

    Ha van időd, hagyd a tofut pihenni a marinádban 10-15 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    3

    A zöldségeket (sárgarépát, cukkinit) vágd vékony csíkokra. Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel.

    A zöldségeket apróra vágva vagy reszelve is használhatod, ha lágyabb textúrát szeretnél.

    4

    A kész rizst tálald egy mély tálba, és helyezd rá a marinált tofut, majd rendezd el köré a zöldségeket (sárgarépa, cukkini, avokádó).

    Ha szeretnéd, egy kis lime levet is facsarhatsz a tetejére, hogy frissítő ízt adj az ételhez.

    5

    Szórd meg a poké bowl-ot fekete szezámmaggal és felaprított zöldhagymával. Az ételt fogyaszthatod így, vagy egy kis extra szójaszósszal is meglocsolhatod.

    A szezámmag és a zöldhagyma nemcsak ízesítik, hanem szép színt is adnak a tálalásnak.