Először főzd meg a sushi rizst. Öblítsd át a rizst hideg vízben, majd főzd meg egy edényben 1:1 arányban víz és rizs arányban 15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Hagyd állni 10 percig lefedve.
A rizs ne legyen túl nedves vagy száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis rizsecetet, hogy a rizs ízletesebb legyen.
A sárgarépát hámozd meg, és vágd fel vékony csíkokra vagy reszeld le. Az avokádót hámozd meg, vágd fel kockákra, és locsold meg egy kevés lime-léval, hogy ne barnuljon meg.
Ha a sárgarépa túl vastag, könnyebben megpuhul, ha előtte pár percig blansírozod forró vízben.
A rizst tálakba oszd szét, majd halmozd rá a sárgarépát, avokádót, chilit és szezámmagot. A lime levét csorgasd rá a kész ételre.
A szójaszósz fokozza az ízeket, de ha szeretnél egy kis extra ízt, használhatsz egy kis tahini öntetet is.
Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és már kész is a friss, ínycsiklandó sárgarépás poké tál.
A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a sárgarépa roppanós textúráját és az avokádó krémességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.