Poké sárgarépával friss zöldségekkel és rizságyon, díszítve korianderrel és lime-léval.

Poké sárgarépával

A poké tálak eredete Hawaii szigetéről származik, ahol a helyiek friss halat és zöldségeket kevertek össze rizses alapra, hogy ízletes és tápláló ételt készítsenek. Az étel gyorsan elterjedt a világ más részein is, és mostanra az egészséges étkezés egyik kedvelt formájává vált. A sárgarépás poké tál friss, ropogós sárgarépával és krémes avokádóval egy ínycsiklandó vegetáriánus alternatívát kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Sárgarépa
150 g Sushi rizs
1 db Avokádó
1 ek. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz
1 db Lime
1 csokor Friss koriander
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először főzd meg a sushi rizst. Öblítsd át a rizst hideg vízben, majd főzd meg egy edényben 1:1 arányban víz és rizs arányban 15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Hagyd állni 10 percig lefedve.

    A rizs ne legyen túl nedves vagy száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis rizsecetet, hogy a rizs ízletesebb legyen.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd fel vékony csíkokra vagy reszeld le. Az avokádót hámozd meg, vágd fel kockákra, és locsold meg egy kevés lime-léval, hogy ne barnuljon meg.

    Ha a sárgarépa túl vastag, könnyebben megpuhul, ha előtte pár percig blansírozod forró vízben.

    3

    A rizst tálakba oszd szét, majd halmozd rá a sárgarépát, avokádót, chilit és szezámmagot. A lime levét csorgasd rá a kész ételre.

    A szójaszósz fokozza az ízeket, de ha szeretnél egy kis extra ízt, használhatsz egy kis tahini öntetet is.

    4

    Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és már kész is a friss, ínycsiklandó sárgarépás poké tál.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a sárgarépa roppanós textúráját és az avokádó krémességét.