Először főzd meg a sushi rizst. Öblítsd át a rizst hideg vízben, majd főzd meg egy edényben 1:1 arányban víz és rizs arányban 15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Hagyd állni 10 percig lefedve.
A rizs ne legyen túl nedves vagy száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis rizsecetet, hogy a rizs ízletesebb legyen.
Közben készítsd elő a többi hozzávalót. A tofut vágd kis kockákra, és locsold meg szójaszósszal. Hagyd egy kicsit marinálódni.
A tofu akkor lesz ízletesebb, ha előtte lepréselsz róla egy kicsit, hogy a felesleges vizet eltávolítsd.
Az avokádót hámozd meg, vágd fel kockákra, és locsold meg egy kevés lime-léval, hogy ne barnuljon meg. Az uborkát vágd fel vékony szeletekre, a chilit szeleteld fel vékony karikákra.
Ha nem szereted túl erősen a chilit, távolítsd el a magját, hogy ne legyen túl csípős.
A rizst tálakba oszd szét, majd halmozd a tofut, avokádót, uborkát, chilit és szezámmagot a rizs tetejére. A lime levét csorgasd rá a kész ételre.
A tofu mártásához választhatsz szójaszószt vagy egy kis tahini öntetet is, hogy gazdagabb ízt kapj.
Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és már kész is a tofuval készült poké tál.
A koriander friss íze kiválóan kiegészíti a tofut. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.