A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel vékonyan, és melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tedd a gombaszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg olívaolajjal, szórd rá az apróra vágott fokhagymát, sót és borsot.
Ne mossuk víz alatt a gombát, csak tisztítsuk szárazon – különben túl sok vizet enged sütés közben.
Süsd a gombát 20–25 percig, amíg kissé megpirul és levet ereszt, majd azt elpárologtatja.
Ha szeretnéd intenzívebbé tenni az ízét, az utolsó 5 percben locsold meg egy kevés balzsamecettel.
Közben egy nagy lábasban forrald fel a vizet, sózd meg, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett szórd bele a kukoricadarát.
Használj habverőt a keveréshez, így elkerülheted a csomósodást és selymesebb állagot kapsz.
Kis lángon főzd 30–35 percig, időnként kevergetve, amíg a polenta megpuhul és besűrűsödik.
Ha túl sűrűnek találod, adhatsz hozzá egy kevés meleg vizet vagy extra olajat a főzés vége felé.
Amikor a polenta elkészült, vedd le a tűzről, add hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, keverd el alaposan.
A sajtot mindig utólag keverd bele, így krémesebb és intenzívebb ízű lesz a polenta.
Tálald a forró polentát mélytányérba kanalazva, a tetejére halmozd a sült gombát, és ha szeretnéd, díszítsd friss petrezselyemmel vagy kakukkfűvel.
A gomba szaftját is kanalazd a tetejére – így még ízesebb lesz a végeredmény.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.