Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A vöröshagymát hámozd meg, majd vágd félkarikákra. A fokhagymát aprítsd fel, és keverd össze az olívaolajjal, sóval, borssal, majd forgasd bele a hagymát.
Ha karamellizált hatást szeretnél, adj egy csipet cukrot is az olajhoz – kiemeli a hagyma édességét.
Tedd a hagymát sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20–25 percig, amíg megpuhul és szépen megpirul.
Időnként keverd át, hogy ne égjen meg az alja, és minden oldala szépen karamellizálódjon.
Közben egy nagy lábasban forrald fel a vizet, add hozzá a sót, majd kevergetés közben fokozatosan öntsd bele a kukoricadarát.
Kezdetben habverővel keverd, hogy elkerüld a csomók kialakulását és sima legyen az állaga.
Főzd kis lángon a polentát 30–35 percig, gyakran kevergetve, amíg sűrű és krémes lesz.
Ha túl sűrű, egy kevés forró vízzel vagy extra vajjal lazíthatod az állagát.
A végén vedd le a polentát a tűzről, add hozzá a vajat és a parmezánt, majd alaposan keverd el.
Frissen reszelt sajttal a legjobb – a hő hatására szépen elolvad és selymes állagot ad.
Tálald a forró polentát tányérra kanalazva, a tetejére halmozd a sült hagymakarikákat.
Díszítheted friss kakukkfűvel vagy egy kevés balzsamecettel, ami kiemeli a karamellizált ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.