Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A kelbimbót tisztítsd meg, vágd félbe, majd egy tálban forgasd össze olívaolajjal, zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
A kelbimbó vágott felével lefelé sütve ropogósabb lesz, és szépen karamellizálódik.
Tedd a kelbimbókat sütőpapíros tepsire, és süsd 25–30 percig, amíg kívül pirult és belül puha lesz.
Félidőben forgasd meg őket, hogy minden oldaluk aranybarnára süljön.
Közben egy nagy lábasban forrald fel a vizet, sózd meg, majd fokozatosan, folyamatos keverés közben szórd bele a kukoricadarát.
A csomómentes állaghoz kezdetben habverőt használj, és keverd folyamatosan.
Főzd a polentát kis lángon 30–35 percig, gyakori keverés mellett, amíg sűrű, krémes állagot kapsz.
Ha túl sűrűnek érzed, egy kevés forró víz hozzáadásával javíthatod az állagot.
A főzés végén add hozzá a vajat és a parmezánt, majd keverd el alaposan, míg teljesen elolvadnak.
Frissen reszelt parmezán használatával intenzívebb ízt érhetsz el.
Tálald a forró polentát egy tányérra kanalazva, a tetejére halmozd a sült kelbimbót.
Friss citromlével megcsorgatva extra frissességet és kontrasztot adhatsz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.