A padlizsánokat vágd karikákra, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, és szórd meg sóval és borssal. Sütőben 180°C-on süsd 20-25 percig, amíg szépen megpirulnak.
A padlizsánoknak meg kell puhulniuk és aranybarnává kell válniuk. Ha szeretnéd, néha forgasd át őket, hogy egyenletesen süljenek.
Közben a vizet forrald fel egy nagyobb fazékban. Amikor forr, add hozzá a sót, majd fokozatosan keverd bele a polentát. Folyamatosan kevergetve főzd 15-20 percig, amíg a polenta besűrűsödik és puha lesz.
Ha a polenta túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy lágyabb állagot érj el.
A fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben, egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagymát ne hagyd sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet.
Amikor a polenta elkészült, keverd hozzá a pirított fokhagymát, valamint a friss bazsalikomot és a parmezán sajtot.
A bazsalikom friss ízt ad az ételnek, a parmezán pedig gazdag, krémes textúrát kölcsönöz a polentának.
A sült padlizsánokat tálald a polentával, és díszítsd friss bazsalikom levelekkel.
A polenta lágy textúrája és a sült padlizsán íze tökéletesen kiegészíti egymást, és a friss bazsalikom frissességet ad a fogásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.