Polenta sült padlizsánnal, friss bazsalikommal díszítve

Polenta sült padlizsánnal

A polenta egy hagyományos olasz étel, amely kukoricadarából készül, és gyakran párosítják zöldségekkel, például sült padlizsánnal. A padlizsán édes és ízletes, amikor sütjük, és remekül illik a lágy, krémes polentához. Ez a recept az olasz konyha egyszerű, de gazdag ízeit hozza a tányérra, és ideális választás egy vegetáriánus étkezéshez. A friss bazsalikom és a parmezán sajt extra ízt ad a fogásnak, így még tökéletesebbé téve ezt az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Polenta
800 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
2 db Padlizsán
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss bazsalikom
50 g Parmezán sajt
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd karikákra, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, és szórd meg sóval és borssal. Sütőben 180°C-on süsd 20-25 percig, amíg szépen megpirulnak.

    A padlizsánoknak meg kell puhulniuk és aranybarnává kell válniuk. Ha szeretnéd, néha forgasd át őket, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    Közben a vizet forrald fel egy nagyobb fazékban. Amikor forr, add hozzá a sót, majd fokozatosan keverd bele a polentát. Folyamatosan kevergetve főzd 15-20 percig, amíg a polenta besűrűsödik és puha lesz.

    Ha a polenta túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy lágyabb állagot érj el.

    3

    A fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben, egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagymát ne hagyd sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet.

    4

    Amikor a polenta elkészült, keverd hozzá a pirított fokhagymát, valamint a friss bazsalikomot és a parmezán sajtot.

    A bazsalikom friss ízt ad az ételnek, a parmezán pedig gazdag, krémes textúrát kölcsönöz a polentának.

    5

    A sült padlizsánokat tálald a polentával, és díszítsd friss bazsalikom levelekkel.

    A polenta lágy textúrája és a sült padlizsán íze tökéletesen kiegészíti egymást, és a friss bazsalikom frissességet ad a fogásnak.