MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 200°C-ra. A koktĂ©lparadicsomokat mosd meg, helyezd sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, Ă©s locsold meg olĂvaolajjal. SzĂłrd rĂĄ az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt Ă©s Ćrölt fekete borsot.
HasznĂĄlj egĂ©sz koktĂ©lparadicsomokat â Ăgy belĂŒl szaftosak maradnak, kĂvĂŒl pedig enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdnak.
SĂŒsd a paradicsomokat 20â25 percig, amĂg a hĂ©juk kissĂ© megreped Ă©s levet engednek.
A tepsit ne zsĂșfold tĂșl, hogy a paradicsomok szĂ©pen megpiruljanak, ne csak pĂĄrolĂłdjanak.
Ezalatt forrald fel a vizet egy nagy låbasban, add hozzå a sót, majd folyamatos keverés mellett szórd bele a kukoricadaråt.
Kezdetben habverĆvel keverd, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst Ă©s simĂĄbb ĂĄllagot kapj.
FĆzd a polentĂĄt kis lĂĄngon 30â35 percig, idĆnkĂ©nt kevergetve, amĂg sƱrƱ, krĂ©mes ĂĄllagot kap.
Ha tĂșl sƱrƱvĂ© vĂĄlik, fĆzĂ©s közben adj hozzĂĄ egy kevĂ©s forrĂł vizet vagy egy kis extra olĂvaolajat.
Vedd le a polentĂĄt a tƱzrĆl, add hozzĂĄ a vajat Ă©s a reszelt parmezĂĄnt, majd keverd össze alaposan, mĂg teljesen elolvadnak.
A parmezĂĄn nemcsak gazdagĂtja az Ăzeket, hanem a krĂ©mes ĂĄllagot is segĂt megĆrizni.
TĂĄlalĂĄskor kanalazd a forrĂł polentĂĄt mĂ©lytĂĄnyĂ©rba, majd a tetejĂ©re halmozd a sĂŒlt paradicsomokat a kisĂŒlt fokhagymĂĄs olajjal egyĂŒtt.
A vĂ©gĂ©n megszĂłrhatod frissen vĂĄgott bazsalikommal vagy petrezselyemmel a mĂ©g intenzĂvebb ĂzĂ©lmĂ©nyĂ©rt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.