Először készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a póréhagymát, vöröshagymát és fokhagymát, majd aprítsd fel őket. A zellert hámozd meg és szeleteld fel.
A zellert hámozás után azonnal szeleteld fel, mert hamar elszíneződik.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesedni kezdenek.
A vöröshagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz a leves.
Add hozzá a felaprított póréhagymát és zellert, majd pirítsd tovább 5 percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak.
A póréhagymát alaposan mosd meg, mert sokszor homokos lehet.
Öntsd fel a zöldségalaplével, és forrald fel. Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd a levest 20-25 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
A levest lassú tűzön főzd, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak.
A levest botmixerrel pürésítsd simára. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés alaplét, hogy a kívánt állagot elérd.
A botmixert óvatosan használd, mert a forró leves kifröccsenhet.
Öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze, majd hagyd még 1-2 percig melegedni.
A tejszín helyett használhatsz növényi tejszínt is.
Tálald a levest melegen, és ha szeretnéd, egy kis friss petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal díszítheted.
A levest pirított dióval vagy mogyoróval is megszórhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.