Póréhagymás zellerkrémleves tálalva

Póréhagymás zellerkrémleves

A póréhagymás zellerkrémleves egy ínycsiklandó és tápláló étel, amely a póréhagyma és a zeller finom ízét egyesíti. A leves krémes állagát a tejszín adja, míg a zöldségek természetes íze gazdagítja. A leves könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához. A póréhagyma és a zeller kombinációja nemcsak ízletes, hanem tápláló is, és gazdag vitaminokban. Friss petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal tálalva különösen ínycsiklandó lesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Póréhagyma
300 g Zeller
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
100 ml Tejszín
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a póréhagymát, vöröshagymát és fokhagymát, majd aprítsd fel őket. A zellert hámozd meg és szeleteld fel.

    A zellert hámozás után azonnal szeleteld fel, mert hamar elszíneződik.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesedni kezdenek.

    A vöröshagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz a leves.

    3

    Add hozzá a felaprított póréhagymát és zellert, majd pirítsd tovább 5 percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak.

    A póréhagymát alaposan mosd meg, mert sokszor homokos lehet.

    4

    Öntsd fel a zöldségalaplével, és forrald fel. Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd a levest 20-25 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    A levest lassú tűzön főzd, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak.

    5

    A levest botmixerrel pürésítsd simára. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés alaplét, hogy a kívánt állagot elérd.

    A botmixert óvatosan használd, mert a forró leves kifröccsenhet.

    6

    Öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze, majd hagyd még 1-2 percig melegedni.

    A tejszín helyett használhatsz növényi tejszínt is.

    7

    Tálald a levest melegen, és ha szeretnéd, egy kis friss petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal díszítheted.

    A levest pirított dióval vagy mogyoróval is megszórhatod.