Pork schnitzel with potato salad served on a plate.

Pork Schnitzel with Potato Salad

A pork schnitzel with potato salad egy klasszikus osztrák étel, amely a világ minden táján népszerűvé vált. A ropogósra sült sertésszelet és a friss, ízes burgonyasaláta tökéletes párosítása bármilyen étkezést különlegessé tesz. Ez az egyszerű, de elegáns fogás a hétköznapok és ünnepek kedvenc étele lehet. Ideális választás családi összejövetelekhez, hiszen könnyen elkészíthető és mindenki szereti.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pork cutlets
100 g Flour
2 db Eggs
150 g Breadcrumbs
1 tk. Salt
1 tk. Black pepper
200 ml Vegetable oil
500 g Potatoes
1 db Onion
150 g Mayonnaise
1 ek. Mustard
1 ek. Vinegar
10 g Fresh parsley

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a sertés szeleteket, és óvatosan klopfold vékonyra. Sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.

    A húst fólia alatt klopfold, hogy ne sérüljön a rostszerkezete. A vékony szeletek hamarabb és egyenletesebben sülnek át.

    2

    Helyezd a lisztet, a felvert tojásokat és a zsemlemorzsát külön tálakba. Forgasd meg a szeleteket először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában, hogy egyenletes panír borítsa őket.

    A panírozás sorrendje fontos a tökéletes eredményhez. Nyomkodd rá a zsemlemorzsát a húsra, hogy sütés közben ne essen le.

    3

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a szeleteket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák lesznek. Tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Az olaj legyen elég forró, de ne égesd meg. Ha túl alacsony a hőmérséklet, a hús megszívja magát olajjal. Ne tedd túl a serpenyőt, mert lehűti az olajat.

    4

    Főzd meg a burgonyát héjában, majd hagyd kihűlni. Hámozd meg, és vágd vékony szeletekre.

    A burgonyát sós vízben főzd meg, hogy ízesebb legyen. A kihűlt burgonyát könnyebb szeletelni.

    5

    Aprítsd fel az hagymát és a petrezselymet. Egy tálban keverd össze a majonézt, mustárt, ecetet, sót és borsot, majd add hozzá az aprított hagymát és petrezselymet.

    A majonéz helyett használhatsz joghurtot vagy tejfölt a könnyedebb változatért. A mustár ad egy kis pikantériát a salátának.

    6

    Forgasd bele a burgonyát az öntetbe, és hagyd állni 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Az állás alatt a burgonya beszívja az öntetet, és az ízek jobban összeérnek. Időnként keverd át.

    7

    Tálald a ropogós sertés szeleteket a friss burgonyasalátával, és díszítsd friss petrezselyemmel.

    Azonnal tálald a schnitzelt, hogy ropogós maradjon. A burgonyasalátát előre elkészítheted.