Pörkölt gombás kakiage friss korianderrel tálalva

Pörkölt gombás kakiage

A kakiage egy hagyományos japán étel, amely általában apróra vágott zöldségekből és tésztából készül, és ropogósra sütik. A gombás változat a kakiage klasszikus receptjét friss gombával gazdagítja, ami különleges ízt ad az ételnek. A koriander frissességet biztosít, míg a gomba gazdag és ínycsiklandó textúrája igazi élvezetet nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gomba (pl. csiperke)
100 g Zöldséges tempura liszt
100 ml Víz
1 db Tojás
1 ek. Friss koriander
1 csipet
1 csipet Bors
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombákat tisztítsd meg, és vágd őket vékony szeletekre.

    A gombákat apróbb darabokra vágva könnyebben elkészítheted, és biztosítod, hogy minden falat ínycsiklandó legyen.

    2

    A tempura lisztet keverd össze egy tojással, vízzel, sóval és borssal, hogy sima tésztát kapj.

    A tempura liszt és a víz arányának megfelelően készíthetsz könnyű, ropogós tésztát, amely a gombát jól befedi.

    3

    A tésztába mártott gombaszeleteket egy tálban vagy tányéron rendezd el.

    Ne öntsd túl sok tésztával a gombát, hogy a ropogós textúra megmaradjon.

    4

    Az olajat forrósítsd fel egy mély serpenyőben vagy lábasban, majd a tésztába mártott gombákat süsd aranybarnára.

    Az olaj hőmérséklete legyen elég magas, hogy a tésztát gyorsan megsüsd, de ne égjen meg.

    5

    Miután a gomba mindkét oldalát megsütötted, tedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    Papírtörlővel könnyedén eltávolítható a felesleges olaj, így a kakiage ropogós marad.

    6

    Tálald a pörkölt gombás kakiagét friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad a ételhez, és szép színt biztosít.