A gombákat tisztítsd meg, és vágd őket vékony szeletekre.
A gombákat apróbb darabokra vágva könnyebben elkészítheted, és biztosítod, hogy minden falat ínycsiklandó legyen.
A tempura lisztet keverd össze egy tojással, vízzel, sóval és borssal, hogy sima tésztát kapj.
A tempura liszt és a víz arányának megfelelően készíthetsz könnyű, ropogós tésztát, amely a gombát jól befedi.
A tésztába mártott gombaszeleteket egy tálban vagy tányéron rendezd el.
Ne öntsd túl sok tésztával a gombát, hogy a ropogós textúra megmaradjon.
Az olajat forrósítsd fel egy mély serpenyőben vagy lábasban, majd a tésztába mártott gombákat süsd aranybarnára.
Az olaj hőmérséklete legyen elég magas, hogy a tésztát gyorsan megsüsd, de ne égjen meg.
Miután a gomba mindkét oldalát megsütötted, tedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
Papírtörlővel könnyedén eltávolítható a felesleges olaj, így a kakiage ropogós marad.
Tálald a pörkölt gombás kakiagét friss korianderrel díszítve.
A koriander friss ízt ad a ételhez, és szép színt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.