Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát, szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.
A liszt átszitálása segít elkerülni a csomókat a tésztában. A víz mennyiségét fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl lágy a tészta.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.
A megfelelő gyúrás nagyon fontos a ravioli tésztájának állaga szempontjából. A pihentetés alatt a gluténszálak ellazulnak, így könnyebb lesz nyújtani.
Aprítsd fel a pörkölt mogyorót és az étcsokoládét, majd keverd össze a mascarponéval, a porcukorral és a vanília kivonattal. Alaposan dolgozd össze, hogy egyenletes tölteléket kapj.
A töltelék ízesítésénél bátran kísérletezhetsz, például adhatsz hozzá egy kevés narancshéjat vagy rumot.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, és helyezz kis adagokat a töltelékből a tészta egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tésztát minél vékonyabbra kell nyújtani, hogy a ravioli finom legyen. Lisztezd a felületet, hogy ne ragadjon le.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vágd ki a raviolikat. Nyomkodd össze a széleket, hogy főzés közben ne folyjon ki a töltelék.
A széleket alaposan nyomkodd össze, akár egy villával is segítheted, hogy biztosan zárjanak.
Forralj vizet egy nagy lábosban, és enyhén sózd meg. Főzd a raviolikat 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ne főzd túl a raviolikat, mert széteshetnek. Amikor feljönnek a víz tetejére, már készen vannak.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.
A vaj helyett használhatsz zsályás vajat is, ami remekül illik a raviolihoz.
Tálaláskor szórd meg pörkölt mogyoróval és reszelt csokoládéval. Melegen fogyaszd!
A tálalásnál használhatsz egy kevés tejszínt is, hogy még krémesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.