Pozole con calabaza tálalva lime-mal, korianderrel és friss zöldhagymával

Pozole con calabaza

A pozole con calabaza egy hagyományos mexikói étel, amely fehér kukoricával és tökkel készül. A tök ad egy édes és krémes textúrát, miközben a fűszerek és a lime frissessége teszik különlegessé. A pozole calabaza tökéletes választás azoknak, akik szeretnék élvezni a mexikói konyha ínycsiklandó, gazdag ízvilágát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Zöldségleves
300 g Fehér kukorica (pozole)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chili por
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Friss koriander
2 db Lime
2 szál Friss zöldhagyma
300 g Tök (calabaza)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma segít kiemelni az étel gazdag ízét.

    2

    Add hozzá a chili port, a füstölt paprikát, a sót és a borsot, majd pirítsd még egy percig, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    A füstölt paprika gazdagítja a pozole ízét és egyedi aromát ad neki.

    3

    Öntsd hozzá a zöldségleveset, és add hozzá a fehér kukoricát (pozole). Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd a hozzávalókat 30-40 percig.

    A kukorica alapot ad az ételnek, és a pozole valódi karakterét a fűszerek alakítják.

    4

    Tedd bele a kockázott tököt (calabaza), és hagyd főzni további 20-30 percig, amíg a tök megpuhul.

    A tök édes és finom textúrája tökéletesen illik a pozole fűszeres ízéhez.

    5

    A végén facsard rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.

    A lime frissességet ad, és a koriander kiemeli a pozole ízét.