Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagyma és fokhagyma segít kiemelni az étel gazdag ízét.
Add hozzá a chili port, a füstölt paprikát, a sót és a borsot, majd pirítsd még egy percig, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.
A füstölt paprika gazdagítja a pozole ízét és egyedi aromát ad neki.
Öntsd hozzá a zöldségleveset, és add hozzá a fehér kukoricát (pozole). Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd a hozzávalókat 30-40 percig.
A kukorica alapot ad az ételnek, és a pozole valódi karakterét a fűszerek alakítják.
Tedd bele a kockázott tököt (calabaza), és hagyd főzni további 20-30 percig, amíg a tök megpuhul.
A tök édes és finom textúrája tökéletesen illik a pozole fűszeres ízéhez.
A végén facsard rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.
A lime frissességet ad, és a koriander kiemeli a pozole ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.