Pozole con setas tálalva lime-mal, korianderrel és friss zöldhagymával

Pozole con setas

A pozole con setas egy mexikói étel, amely a pozole hagyományos, fehér kukoricás változata, de vegán módon, gombával készül. Ez a friss és ínycsiklandó étel tökéletes választás azok számára, akik vegán étrendet követnek, de szeretnék megtapasztalni a mexikói konyha gazdag ízvilágát. Az ételt gyakran lime-mal és korianderrel tálalják, hogy friss és aromás ízekkel egészítsék ki.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Zöldségleves
300 g Fehér kukorica (pozole)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chili por
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Friss koriander
2 db Lime
2 szál Friss zöldhagyma
200 g Seták (gomba)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma alapízt ad az ételnek, és az illata segíti kiemelni a gomba aromáját.

    2

    Add hozzá a chili port, a füstölt paprikát, a sót és a borsot, majd pirítsd még egy percig, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    A füstölt paprika különleges ízt ad az ételnek, segít elmélyíteni a mole szósz karakterét.

    3

    Öntsd hozzá a zöldségleveset, majd add hozzá a fehér kukoricát (pozole). Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és hagyd főzni 30-40 percig.

    A kukorica a pozole alapja, és segít az étel gazdag, édes ízét kialakítani.

    4

    Tedd bele a setákat (gombákat), és főzd tovább 20 percig, amíg a gombák megpuhulnak és átveszik a fűszereket.

    A seták finom, húsos textúrát adnak a pozolénak, és remekül passzolnak a fűszerekhez.

    5

    A végén adj hozzá lime levét, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.

    A lime frissességet ad, a koriander pedig friss és aromás ízt kölcsönöz.