Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagyma és fokhagyma alapízt ad az ételnek, és az illata segíti kiemelni a gomba aromáját.
Add hozzá a chili port, a füstölt paprikát, a sót és a borsot, majd pirítsd még egy percig, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.
A füstölt paprika különleges ízt ad az ételnek, segít elmélyíteni a mole szósz karakterét.
Öntsd hozzá a zöldségleveset, majd add hozzá a fehér kukoricát (pozole). Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és hagyd főzni 30-40 percig.
A kukorica a pozole alapja, és segít az étel gazdag, édes ízét kialakítani.
Tedd bele a setákat (gombákat), és főzd tovább 20 percig, amíg a gombák megpuhulnak és átveszik a fűszereket.
A seták finom, húsos textúrát adnak a pozolénak, és remekül passzolnak a fűszerekhez.
A végén adj hozzá lime levét, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.
A lime frissességet ad, a koriander pedig friss és aromás ízt kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.