Prebiotikus articsóka pesto, tésztával tálalva, gazdag ízekkel

Prebiotikus articsóka pesto

Az articsóka pesto a klasszikus pesto receptjének egy egészséges változata, amely articsókát használ a fő hozzávalóként. Az articsóka gazdag rostokban és antioxidánsokban, amelyek segítik a bélflóra egészségét, így ez a pesto nemcsak finom, hanem jótékony hatással van az emésztésre is. A mediterrán konyha ihlette ezt a receptet, amely könnyen elkészíthető és rengetegféle ételhez felhasználható. Az articsóka pesto különösen jól illik tésztákhoz, de salátákhoz, zöldségekhez és akár pirított kenyérhez is kiváló.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Articsóka szív
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
50 g Parmezán sajt
1 ek. Szezámmag
1 csokor Friss bazsalikom
0.5 tk.
0.25 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az articsókát tisztítsd meg, és főzd meg enyhén sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A főzés során ne hagyd túl sokáig a vízben, hogy az articsóka ne veszítse el ízét és textúráját.

    2

    A megfőtt articsókát aprítsd fel, majd egy turmixgépbe tedd.

    A főtt articsókát könnyen turmixolhatod, ha egy kicsit hűlni hagyod, de még melegen is dolgozhatsz vele.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, a citromlevet, a parmezánt, a szezámmagot, a bazsalikomot, a sót és a friss borsot.

    Ha a pesto túl sűrű, adj hozzá egy kis olívaolajat vagy vizet, hogy krémesebb állagot érj el.

    4

    Tudd össze az összes hozzávalót a turmixgépben, amíg sima és krémes állagú pesto nem keletkezik.

    A pesto legyen egyenletes, de ha szereted, hogy maradjanak benne kis darabkák, ne pürésítsd teljesen.

    5

    Tálald a pesto-t tészta, sült zöldségek vagy akár pirított kenyér tetején.

    A pesto-t szintén jól lehet tálalni salátákhoz vagy különböző előételekhez.