Az articsókát tisztítsd meg, és főzd meg enyhén sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.
A főzés során ne hagyd túl sokáig a vízben, hogy az articsóka ne veszítse el ízét és textúráját.
A megfőtt articsókát aprítsd fel, majd egy turmixgépbe tedd.
A főtt articsókát könnyen turmixolhatod, ha egy kicsit hűlni hagyod, de még melegen is dolgozhatsz vele.
Add hozzá a fokhagymát, a citromlevet, a parmezánt, a szezámmagot, a bazsalikomot, a sót és a friss borsot.
Ha a pesto túl sűrű, adj hozzá egy kis olívaolajat vagy vizet, hogy krémesebb állagot érj el.
Tudd össze az összes hozzávalót a turmixgépben, amíg sima és krémes állagú pesto nem keletkezik.
A pesto legyen egyenletes, de ha szereted, hogy maradjanak benne kis darabkák, ne pürésítsd teljesen.
Tálald a pesto-t tészta, sült zöldségek vagy akár pirított kenyér tetején.
A pesto-t szintén jól lehet tálalni salátákhoz vagy különböző előételekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.