Friss prebiotikus brokkolis avokádósaláta, gazdag ízekkel és tápanyagokkal

Prebiotikus brokkolis avokádósaláta

Ez a saláta egy egyszerű, de ízletes étel, amely az avokádó és a brokkoli frissességét ötvözi. A céklalevétől és a szezámmagtól még finomabb és tápanyagdúsabb. A prebiotikus hatása különösen hasznos a bélflóra számára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Brokkoli
1 db Avokádó
2 ek. Céklalé
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámmag
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit rózsákra szedjük, és forró vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd hideg vízben lehűtjük.

    A brokkolit ne főzd túl, hogy megőrizze a ropogósságát és a tápanyagokat.

    2

    Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, és felkockázzuk.

    Ha nem vagy biztos benne, hogy az avokádó érett, a bőre enyhén rugalmasnak kell lennie.

    3

    A fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy tálban összekeverjük az olívaolajat, citromlevet, céklalevet, fokhagymát, sót és borsot.

    A citromlé frissen facsart a legjobb, mivel frissebb ízt ad.

    4

    A brokkolit és az avokádót a tálba helyezzük, majd óvatosan összeforgatjuk a kész öntettel.

    Ha előre készíted a salátát, tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

    5

    Végül szórjuk meg a szezámmaggal és tálaljuk.