A brokkolit rózsákra szedjük, és forró vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd hideg vízben lehűtjük.
A brokkolit ne főzd túl, hogy megőrizze a ropogósságát és a tápanyagokat.
Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, és felkockázzuk.
Ha nem vagy biztos benne, hogy az avokádó érett, a bőre enyhén rugalmasnak kell lennie.
A fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy tálban összekeverjük az olívaolajat, citromlevet, céklalevet, fokhagymát, sót és borsot.
A citromlé frissen facsart a legjobb, mivel frissebb ízt ad.
A brokkolit és az avokádót a tálba helyezzük, majd óvatosan összeforgatjuk a kész öntettel.
Ha előre készíted a salátát, tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Végül szórjuk meg a szezámmaggal és tálaljuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.