Prebiotikus brokkolis-céklás pörkölt friss korianderrel díszítve

Prebiotikus brokkolis-céklás pörkölt

A brokkoli és cékla kombinációja nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló is. Ez a prebiotikus étel gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, így tökéletes választás azoknak, akik figyelnek az egészségükre. A pörkölt fűszerei és a friss koriander hozzáadása igazi ínycsiklandó ételt eredményez, amely könnyen beilleszthető egy egészséges étrendbe.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Brokkoli
2 db Cékla
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
200 ml Víz
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A brokkolit szedd rózsákra.

    A céklát ügyelj arra, hogy ne használd a leveleket, mivel azok nem szükségesek ehhez az ételhez.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg üvegesre.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg.

    3

    Add hozzá a pirospaprikát, sót, borsot és a céklát. Keverd össze, majd adj hozzá egy kis vizet.

    Ha a cékla nem enged elég levet, bátran önts hozzá még vizet, hogy a pörkölt jól főjön.

    4

    Fedd le, és főzd alacsony lángon 20 percig. Ez idő alatt a cékla megpuhul.

    A cékla lassú főzése segít megőrizni a tápanyagokat és az ízeket.

    5

    Ekkor add hozzá a brokkolit, és főzd további 10-15 percig, amíg a brokkoli megpuhul.

    Ne főzd túl a brokkolit, mert akkor elveszíti friss zöld színét és vitaminjait.

    6

    Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze és illata kiemeli a pörkölt gazdag ízét.