A céklát hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A brokkolit szedd rózsákra.
A céklát ügyelj arra, hogy ne használd a leveleket, mivel azok nem szükségesek ehhez az ételhez.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg üvegesre.
A fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg.
Add hozzá a pirospaprikát, sót, borsot és a céklát. Keverd össze, majd adj hozzá egy kis vizet.
Ha a cékla nem enged elég levet, bátran önts hozzá még vizet, hogy a pörkölt jól főjön.
Fedd le, és főzd alacsony lángon 20 percig. Ez idő alatt a cékla megpuhul.
A cékla lassú főzése segít megőrizni a tápanyagokat és az ízeket.
Ekkor add hozzá a brokkolit, és főzd további 10-15 percig, amíg a brokkoli megpuhul.
Ne főzd túl a brokkolit, mert akkor elveszíti friss zöld színét és vitaminjait.
Tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander friss íze és illata kiemeli a pörkölt gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.