A brokkolit szedd rózsákra, a póréhagymát karikázd fel, és a burgonyát hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra. A fokhagymát pucold meg, és aprítsd fel.
A póréhagymát mindig alaposan mosd át, mert a levelek között földszemcsék maradhatnak.
Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát, és közepes lángon párold 2-3 percig, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a hagymát, csak enyhén fonnyaszd meg, hogy megmaradjon a friss, édeskés íze.
Add hozzá a burgonyát és a brokkolit, majd öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd lefedve főzd 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A burgonya természetes sűrítő – így krémes állagot ad a levesnek tejszín nélkül is.
Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítsd simára a levest. Ízesítsd sóval és borssal, majd forrald még 1 percig.
Ha még selymesebb állagot szeretnél, szűrőn is átnyomhatod a levest turmixolás után.
Tálald melegen, a tetejét díszítheted extra brokkolirózsával vagy póréhagyma-karikákkal.
A tálaláshoz használj mélytányért, és ízlés szerint friss olívaolajat is csepegtethetsz a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.