Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd dinszteld meg az apróra vágott hagymát és zellert kb. 5 perc alatt.
A közepes hőfok segít abban, hogy a hagyma édes aromája érvényesüljön anélkül, hogy megégne.
Add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, hogy kiengedje aromáját.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat – amint illatozni kezd, jöhet a következő lépés.
Tedd hozzá a főtt céklát és csicseriborsót, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Fűszerezd sóval, borssal, és lassú tűzön főzd 15-20 percig.
Minél tovább fő a leves, annál inkább összeérnek az ízek – de ne forrald túl, hogy a cékla színe megmaradjon.
A főzés végén turmixold le a leves kb. felét botmixerrel, hogy krémes, de darabos állagot kapj.
Így selymesebb lesz a textúra, mégis megmarad a harapható csicseriborsó is benne.
Add hozzá a citromlevet, majd keverd el alaposan, és forrald fel még egyszer. Ellenőrizd az ízesítést.
A citromlé frissességet ad és kiemeli a cékla természetes édességét – ne hagyd ki!
Tálald frissen aprított petrezselyemmel megszórva, és kínálj mellé friss kovászos kenyeret.
A leves másnap még finomabb, ha van időd, készítsd el előző este!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.