Prebiotikus céklás póréhagymás wrap, egészséges étkezés friss petrezselyemmel

Prebiotikus céklás póréhagymás wrap

A prebiotikus céklás póréhagymás wrap egy tápláló, ínycsiklandó étkezés, amely segít javítani a bélflóra működését. A cékla és a póréhagyma a prebiotikus rostokban gazdag alapanyagok, míg a mogyoróvaj és a citromlé extra ízt adnak. Ez a wrap tökéletes választás azok számára, akik szeretnének egészségesen étkezni, miközben élvezhetik az ízek harmóniáját.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Teljes kiőrlésű wrap
2 db Cékla
1 szál Póréhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
2 ek. Mogyoróvaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklákat hámozd meg, majd reszeld finomra. A póréhagymát vágd fel vékony karikákra.

    A céklát gyorsabban reszeld, ha először enyhén megfőzöd. A póréhagymát alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a homokot.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felkarikázott póréhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedik.

    Ne pirítsd túl a póréhagymát, hogy megtartja a friss, enyhén ropogós textúráját.

    3

    A reszelt céklát add hozzá a póréhagymához, majd tartsd a serpenyőben még 3-5 percig, amíg a cékla enyhén megpuhul.

    Ha szeretnéd, egy kevés vízzel is párolhatod, hogy szaftosabb legyen.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, citromlevet, sót és borsot, majd jól keverd össze, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A citromlé frissességet ad, és segít kiemelni a zöldségek ízét.

    5

    Miközben a töltelék elkészül, a wrapokat melegítsd meg egy serpenyőben 1-2 percig, hogy könnyebben hajtogatható legyen.

    Ne melegítsd túl a wrapot, mert akkor törékeny lesz és könnyen elszakadhat.

    6

    A wrapokat töltsd meg a céklás-póréhagymás keverékkel, és egy evőkanál mogyoróvajjal. Tálald melegen, friss petrezselyemmel díszítve.

    A mogyoróvaj krémessé teszi az ételt, és kellemes, enyhe édes ízt ad neki.