A céklákat hámozd meg, majd reszeld finomra. A póréhagymát vágd fel vékony karikákra.
A céklát gyorsabban reszeld, ha először enyhén megfőzöd. A póréhagymát alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a homokot.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felkarikázott póréhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedik.
Ne pirítsd túl a póréhagymát, hogy megtartja a friss, enyhén ropogós textúráját.
A reszelt céklát add hozzá a póréhagymához, majd tartsd a serpenyőben még 3-5 percig, amíg a cékla enyhén megpuhul.
Ha szeretnéd, egy kevés vízzel is párolhatod, hogy szaftosabb legyen.
Add hozzá a fokhagymát, citromlevet, sót és borsot, majd jól keverd össze, hogy az ízek jól összeérjenek.
A citromlé frissességet ad, és segít kiemelni a zöldségek ízét.
Miközben a töltelék elkészül, a wrapokat melegítsd meg egy serpenyőben 1-2 percig, hogy könnyebben hajtogatható legyen.
Ne melegítsd túl a wrapot, mert akkor törékeny lesz és könnyen elszakadhat.
A wrapokat töltsd meg a céklás-póréhagymás keverékkel, és egy evőkanál mogyoróvajjal. Tálald melegen, friss petrezselyemmel díszítve.
A mogyoróvaj krémessé teszi az ételt, és kellemes, enyhe édes ízt ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.