Az édesburgonyát meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük. A póréhagymát megmossuk és szintén karikákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
A vékonyra szeletelt édesburgonya egyenletesebben sül, és szebb rétegezést ad az ételnek.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd közepes lángon megdinszteljük rajta a póréhagymát 5-6 percig, míg megpuhul. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, és további fél percig kevergetjük.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megkeseredik – elég 30 másodperc is!
A kókusztejet összekeverjük a sóval, borssal és a szerecsendióval. Ez adja majd a krémes állagot a rakott ételhez.
A kókusztej selymessége miatt nem szükséges tejföl vagy tejszín – ez a vegán alternatíva jól működik!
Egy hőálló tálat kiolajozunk, majd rétegezzük az édesburgonyát, a párolt póréhagymát és egy kevés kókusztejes keveréket. A rétegezést addig ismételjük, amíg elfogynak az alapanyagok.
Az utolsó réteg mindig édesburgonya legyen, így szép pirult teteje lesz a fogásnak!
Letakarva 180°C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul.
Ha ropogósabb felső réteget szeretnél, az utolsó 5 percben emeld a hőfokot 200°C-ra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.