A póréhagymát és a zellert alaposan mosd meg, majd vágd apró szeletekre. A fokhagymát is apróra vágd.
A póréhagyma külső leveleit érdemes eltávolítani, mert kemények és nem igazán ízletesek. A belső fehér rész az, amit felhasználunk.
A vajat hevítsd fel egy nagy lábasban, majd tedd bele a póréhagymát, zellert és fokhagymát, és pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
Pirítás közben ügyelj, hogy ne égjenek meg a zöldségek. Közepes lángon végezd, így a zöldségek szépen megpuhulnak.
Add hozzá az almát, amelyet hámozz meg és apró darabokra vágj. Keverd össze a zöldségekkel.
Az alma enyhe édes íze segít kiegyensúlyozni a póréhagyma és a zeller fűszeres ízét.
Öntsd hozzá az alaplevet, és forrald fel. Ha felforrt, vedd le a lángot, és főzd még 10 percig, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak.
Ha túl sűrűnek találod a levest, adj hozzá egy kevés vízet, hogy a kívánt állagot elérd.
Miután a zöldségek megpuhultak, vedd le a tűzről, és botmixerrel pépesítsd a levest simára.
A botmixer használata előtt hagyd egy kicsit hűlni a levest, hogy ne fröccsenjen szét.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd össze alaposan, majd tálald melegen.
A kókusztej selymesen gazdagítja a levest, míg az alaplé enyhíti a túl édes ízt, így egyensúlyt ad a krémlevesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.