Prebiotikus póréhagyma-krémleves tálalva, gazdag és krémes textúrával

Prebiotikus póréhagyma-krémleves

A póréhagyma-krémleves egy klasszikus étel, amelyet a zöldségek friss, tiszta íze és a krémes állaga tesz különlegessé. Az alma hozzáadása egy kis édes ízt ad a levesnek, amely tökéletesen kiegyensúlyozza a póréhagyma enyhe fűszerességét. A kókusztej selymes textúrája gazdagítja a levest, így egy tápláló és finom ételt kapsz. Ezt a receptet különösen ajánljuk azoknak, akik szeretnének egészséges, prebiotikus ételt fogyasztani.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Póréhagyma
2 ek. Vaj
1 db Zeller
3 gerezd Fokhagyma
1 db Alma
800 ml Vegán alaplé
200 ml Kókusztej
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát és a zellert alaposan mosd meg, majd vágd apró szeletekre. A fokhagymát is apróra vágd.

    A póréhagyma külső leveleit érdemes eltávolítani, mert kemények és nem igazán ízletesek. A belső fehér rész az, amit felhasználunk.

    2

    A vajat hevítsd fel egy nagy lábasban, majd tedd bele a póréhagymát, zellert és fokhagymát, és pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    Pirítás közben ügyelj, hogy ne égjenek meg a zöldségek. Közepes lángon végezd, így a zöldségek szépen megpuhulnak.

    3

    Add hozzá az almát, amelyet hámozz meg és apró darabokra vágj. Keverd össze a zöldségekkel.

    Az alma enyhe édes íze segít kiegyensúlyozni a póréhagyma és a zeller fűszeres ízét.

    4

    Öntsd hozzá az alaplevet, és forrald fel. Ha felforrt, vedd le a lángot, és főzd még 10 percig, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak.

    Ha túl sűrűnek találod a levest, adj hozzá egy kevés vízet, hogy a kívánt állagot elérd.

    5

    Miután a zöldségek megpuhultak, vedd le a tűzről, és botmixerrel pépesítsd a levest simára.

    A botmixer használata előtt hagyd egy kicsit hűlni a levest, hogy ne fröccsenjen szét.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd össze alaposan, majd tálald melegen.

    A kókusztej selymesen gazdagítja a levest, míg az alaplé enyhíti a túl édes ízt, így egyensúlyt ad a krémlevesnek.