A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vékony karikákra szeleteld fel. Forrázd le enyhén sós, forrásban lévő vízzel 1 percig, majd öblítsd le hideg vízzel, hogy ropogós maradjon.
A forrázás csökkenti a póréhagyma erőteljes ízét, így jobban illeszkedik a salátához.
Az almákat hámozd meg (vagy hagyd héjastul, ha szép a héja), vágd vékony szeletekre, majd locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
A citromlé nemcsak megőrzi az alma színét, hanem friss, savanykás ízt is ad a salátának.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, dijoni mustárt, sót és borsot, hogy egy selymes öntetet kapj.
Használj habverőt az öntet keveréséhez, így szép, egynemű emulziót kapsz.
Egy tálban keverd össze a póréhagymát, almaszeleteket és az apróra vágott diót. Locsold meg az öntettel, majd óvatosan forgasd össze.
Az összeforgatáshoz használj két kanalat vagy kezet – így nem törik meg az alma.
Tálalás előtt szórd meg friss, finomra vágott petrezselyemmel. Hűtve a legfinomabb, így érdemes 10-15 percet pihentetni tálalás előtt.
A hűtés alatt az ízek jobban összeérnek – tedd be tálalás előtt rövid időre a hűtőbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.