Póréhagymás-almasaláta dióval megszórva, kerámia tálban tálalva

Prebiotikus póréhagymás-almasaláta

A friss, ropogós saláták nemcsak a nyári napok kedvencei, hanem tökéletes választások az egészséges étrend részeként is. A póréhagymás-almasaláta eredete a skandináv konyhában keresendő, ahol gyakoriak a savanykás-ropogós kombinációk. A póréhagyma kiváló prebiotikus hatású zöldség, amely segíti a bélflóra működését, míg az alma természetes rosttartalmával támogatja az emésztést. Technikailag fontos, hogy a póréhagymát ne hagyjuk nyersen túl erőteljesen jelen lenni – a forrázás épp ideális a szelídítésére. A dió gazdag omega-3 zsírsavakban, így még táplálóbbá teszi ezt az ételt. Ez a saláta tökéletes választás könnyű vacsoraként, előételként vagy akár piknikre is csomagolható. Tipp: egy kis balzsamecettel vagy gránátalmasziruppal megbolondítva még különlegesebb ízélményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Póréhagyma
2 db Alma
2 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Dijoni mustár
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors
30 g Dió
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vékony karikákra szeleteld fel. Forrázd le enyhén sós, forrásban lévő vízzel 1 percig, majd öblítsd le hideg vízzel, hogy ropogós maradjon.

    A forrázás csökkenti a póréhagyma erőteljes ízét, így jobban illeszkedik a salátához.

    2

    Az almákat hámozd meg (vagy hagyd héjastul, ha szép a héja), vágd vékony szeletekre, majd locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.

    A citromlé nemcsak megőrzi az alma színét, hanem friss, savanykás ízt is ad a salátának.

    3

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, dijoni mustárt, sót és borsot, hogy egy selymes öntetet kapj.

    Használj habverőt az öntet keveréséhez, így szép, egynemű emulziót kapsz.

    4

    Egy tálban keverd össze a póréhagymát, almaszeleteket és az apróra vágott diót. Locsold meg az öntettel, majd óvatosan forgasd össze.

    Az összeforgatáshoz használj két kanalat vagy kezet – így nem törik meg az alma.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss, finomra vágott petrezselyemmel. Hűtve a legfinomabb, így érdemes 10-15 percet pihentetni tálalás előtt.

    A hűtés alatt az ízek jobban összeérnek – tedd be tálalás előtt rövid időre a hűtőbe.