Prebiotikus póréhagymás almaszósz tálalva

Prebiotikus póréhagymás almaszósz

A prebiotikus póréhagymás almaszósz egy tápláló és ínycsiklandó étel, amely a prebiotikus hatású póréhagymát és a friss almát kombinálja. A póréhagyma gazdag rostokban, amely segít a bélflóra egészségének fenntartásában, míg az alma és a kókuszkrém kellemes, krémes ízt ad az ételnek. Ez a szósz egyedülálló módon ötvözi az egészséget és az ízt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
2 db Alma
1 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 ek. Olívaolaj
300 ml Húsleves alaplé
100 ml Kókuszkrém
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vágd vékony karikákra. Az almát hámozd meg, vágd fel kockákra.

    A póréhagymát ne vágd túl vastagra, hogy könnyebben átpárolódjon.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat.

    Ne hagyd a fokhagymát pirulni, hogy ne váljon keserűvé.

    3

    Add hozzá a felaprított póréhagymát, fokhagymát és gyömbért a serpenyőbe, és párold őket 5 percig, amíg megpuhulnak.

    A párolás során ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, hanem finoman megpuhuljanak.

    4

    Add hozzá az almát, a húsleves alaplét és a sót. Főzd 10-15 percig, amíg az alma teljesen megpuhul.

    A húsleves alaplé segít gazdag ízt adni az almaszósznak.

    5

    Miután az alma megpuhult, add hozzá a kókuszkrémet és a citromlét, majd keverd jól össze.

    A kókuszkrém egy kis krémességet ad a szósznak, míg a citromlé friss ízt kölcsönöz.

    6

    Turmixold össze a szószt simára, majd ízesítsd fekete borssal.

    A szósz simasága érdekében használj turmixgépet vagy botmixert.

    7

    Tálald a prebiotikus póréhagymás almaszószt friss, meleg étellel vagy akár köretként.

    Ez a szósz tökéletes kiegészítője lehet sült húsoknak vagy zöldségeknek.