A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vágd vékony karikákra. Az almát hámozd meg, vágd fel kockákra.
A póréhagymát ne vágd túl vastagra, hogy könnyebben átpárolódjon.
A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat.
Ne hagyd a fokhagymát pirulni, hogy ne váljon keserűvé.
Add hozzá a felaprított póréhagymát, fokhagymát és gyömbért a serpenyőbe, és párold őket 5 percig, amíg megpuhulnak.
A párolás során ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, hanem finoman megpuhuljanak.
Add hozzá az almát, a húsleves alaplét és a sót. Főzd 10-15 percig, amíg az alma teljesen megpuhul.
A húsleves alaplé segít gazdag ízt adni az almaszósznak.
Miután az alma megpuhult, add hozzá a kókuszkrémet és a citromlét, majd keverd jól össze.
A kókuszkrém egy kis krémességet ad a szósznak, míg a citromlé friss ízt kölcsönöz.
Turmixold össze a szószt simára, majd ízesítsd fekete borssal.
A szósz simasága érdekében használj turmixgépet vagy botmixert.
Tálald a prebiotikus póréhagymás almaszószt friss, meleg étellel vagy akár köretként.
Ez a szósz tökéletes kiegészítője lehet sült húsoknak vagy zöldségeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.