A tésztát enyhén sós vízben főzzük félkeményre (al dente), majd leszűrjük és félretesszük. Közben a póréhagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
A tésztát ne főzd túl, mert a sütés során még tovább puhul majd!
Egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a póréhagymát, és közepes lángon 5-6 percig pároljuk, míg megpuhul. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és további fél percig kevergetjük.
A fokhagymát mindig a végén add hozzá, különben megéghet és keserű lesz.
Hozzáöntjük a kókusztejet, majd fűszerezzük sóval, fehér borssal és szerecsendióval. Alacsony lángon 5 percig főzzük, majd belekeverjük a citromlevet.
A citromlé frissebb ízt ad a mártásnak – csak a végén add hozzá, hogy ne csapódjon ki!
A leszűrt tésztát egy tálban összeforgatjuk a póréhagymás mártással. Egy hőálló tálat enyhén kiolajozunk, majd a tésztás keveréket beleöntjük és elegyengetjük.
Használj szilikon ecsetet az olajozáshoz, így kevesebb olaj is elég lesz!
180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul és a mártás besűrűsödik. Melegen tálaljuk.
Ha ropogósabb tetejű tésztát szeretnél, az utolsó 5 percben emeld fel a hőfokot 200°C-ra!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.