Póréhagymás rakott tészta világos sütőtálban, aranybarnára sütve

Prebiotikus póréhagymás rakott tészta

A rakott tészták a klasszikus házias konyha alapjai közé tartoznak, és sokféleképpen variálhatók a különféle alapanyagokkal. Ez a prebiotikus változat a póréhagymára épül, amely köztudottan segíti az emésztést és támogatja a bélflórát. A kókusztej selymessé és különlegessé teszi a mártást, miközben teljes mértékben növényi alapú marad az étel. A technikai kulcs a tészta félkész állapotban való sütőbe helyezése – így lesz tökéletes az állaga a végére. Ahogy sül a rakott tészta, a póréhagyma illata fokozatosan belengi a konyhát. Ez a fogás nemcsak finom és tápláló, hanem gyorsan összeállítható is – ideális hétköznapi vacsorának vagy előre elkészíthető ebédnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Teljes kiőrlésű száraztészta
2 db Póréhagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
200 ml Kókusztej
0.25 tk. Őrölt szerecsendió
0.25 tk. Őrölt fehér bors
1 tk.
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát enyhén sós vízben főzzük félkeményre (al dente), majd leszűrjük és félretesszük. Közben a póréhagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.

    A tésztát ne főzd túl, mert a sütés során még tovább puhul majd!

    2

    Egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a póréhagymát, és közepes lángon 5-6 percig pároljuk, míg megpuhul. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és további fél percig kevergetjük.

    A fokhagymát mindig a végén add hozzá, különben megéghet és keserű lesz.

    3

    Hozzáöntjük a kókusztejet, majd fűszerezzük sóval, fehér borssal és szerecsendióval. Alacsony lángon 5 percig főzzük, majd belekeverjük a citromlevet.

    A citromlé frissebb ízt ad a mártásnak – csak a végén add hozzá, hogy ne csapódjon ki!

    4

    A leszűrt tésztát egy tálban összeforgatjuk a póréhagymás mártással. Egy hőálló tálat enyhén kiolajozunk, majd a tésztás keveréket beleöntjük és elegyengetjük.

    Használj szilikon ecsetet az olajozáshoz, így kevesebb olaj is elég lesz!

    5

    180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul és a mártás besűrűsödik. Melegen tálaljuk.

    Ha ropogósabb tetejű tésztát szeretnél, az utolsó 5 percben emeld fel a hőfokot 200°C-ra!