A póréhagymát vágd vékony karikákra, majd a fokhagymát is aprítsd fel.
A póréhagymát alaposan meg kell mosni, mivel a rétegek között homok is lehet, amelyet jól eltávolíthatunk.
Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és add hozzá a póréhagymát és fokhagymát. Párold őket alacsony hőmérsékleten 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
A póréhagyma párolása során az ízek jobban kiemelkednek, és nem lesz túl intenzív, így finomabbá válik.
A zabpelyhet öntsd fel a tejjel, majd tedd a serpenyőbe a póréhagyma mellé. Folyamatosan kevergetve főzd 5-10 percig, amíg a zabpehely megpuhul és a tej felszívódik.
Ha a kása túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kis vizet vagy több tejet, hogy elérd a kívánt állagot.
Miután a zabpehely megpuhult és a tej felszívódott, sózd és borsozd ízlés szerint, majd keverd jól össze.
Ha szeretnéd, a kását gazdagíthatod egy kevés friss petrezselyemmel, amely friss ízt ad neki.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.
A petrezselyem frissessége jól illik a zabpehelyes ételhez, emellett szép színt és egyedi ízt ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.