Prebiotikus póréhagymás zabpehelykása, frissen tálalva

Prebiotikus póréhagymás zabpehelykása

A prebiotikus póréhagymás zabpehelykása egy modern és tápláló étel, amely ötvözi a zabpehely és a póréhagyma jótékony hatásait. Az étel gazdag rostokban, amelyek segítik a bélflóra egészségét. A póréhagyma és fokhagyma gazdag aromát adnak, míg a zabpehely puhává és krémessé varázsolja a kását. Ezt az ételt reggelire vagy könnyű vacsorára ajánljuk, hiszen gyorsan elkészíthető, ugyanakkor tápláló és finom.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Zabpehely
1 szál Póréhagyma
300 ml Tej
1 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd vékony karikákra, majd a fokhagymát is aprítsd fel.

    A póréhagymát alaposan meg kell mosni, mivel a rétegek között homok is lehet, amelyet jól eltávolíthatunk.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és add hozzá a póréhagymát és fokhagymát. Párold őket alacsony hőmérsékleten 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A póréhagyma párolása során az ízek jobban kiemelkednek, és nem lesz túl intenzív, így finomabbá válik.

    3

    A zabpelyhet öntsd fel a tejjel, majd tedd a serpenyőbe a póréhagyma mellé. Folyamatosan kevergetve főzd 5-10 percig, amíg a zabpehely megpuhul és a tej felszívódik.

    Ha a kása túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kis vizet vagy több tejet, hogy elérd a kívánt állagot.

    4

    Miután a zabpehely megpuhult és a tej felszívódott, sózd és borsozd ízlés szerint, majd keverd jól össze.

    Ha szeretnéd, a kását gazdagíthatod egy kevés friss petrezselyemmel, amely friss ízt ad neki.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.

    A petrezselyem frissessége jól illik a zabpehelyes ételhez, emellett szép színt és egyedi ízt ad neki.