A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel vékony karikákra. A sárgarépát, zellert és brokkolit szintén vágjuk fel kisebb darabokra.
A póréhagyma fehér részét használjuk, mert az a legédesebb és ízesebb. A zöld rész is felhasználható levesekhez, de érdemes külön kezelni.
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a póréhagymát, és pirítsuk üvegesre.
A póréhagyma lassú pirítása segít, hogy a levelek édesebb, karamellizált ízt kapjanak.
Miután a póréhagyma megpuhult, adjuk hozzá a sárgarépát, zellert és fokhagymát, és pirítsuk együtt 5 percig.
Ezzel a lépéssel a zöldségek ízét kiemeljük, és a leves gazdagabb lesz.
Öntsük fel a zöldség alaplével és vízzel, és forraljuk fel. Ezután csökkentsük a hőt, és hagyjuk lassan főzni 20 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Ha a leves túl sűrű lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet, hogy a kívánt állagot elérjük.
Ezután adjuk hozzá a brokkolit és főzzük még 5-10 percig, amíg a brokkoli is megpuhul.
A brokkoli ne főzzük túl, hogy megőrizze élénk zöld színét és tápanyagait.
A levest sóval és borssal ízesítjük, majd friss petrezselyemmel tálaljuk.
A petrezselyem nemcsak szép dísz, hanem friss ízt ad a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.