Prebiotikus póréhagymás-zöldségleves tálalva, friss petrezselyemmel

Prebiotikus póréhagymás-zöldségleves

A prebiotikus póréhagymás-zöldségleves a tápláló és egészséges étkezés egyik legjobb választása. A póréhagyma és a különböző zöldségek kombinációja egy ínycsiklandó és tápláló levest eredményez, amely nemcsak finom, de segíti a bélflóra egészségét is. A leves friss fűszerek hozzáadásával még ínycsiklandóbbá válik. Az étel különösen ajánlott azoknak, akik szeretnék támogatni a bélflórájukat, és a természetes tápanyagokkal erősíteni az immunrendszerüket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Póréhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller
200 g Brokkoli
1.5 l Víz
500 ml Zöldség alaplé
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel vékony karikákra. A sárgarépát, zellert és brokkolit szintén vágjuk fel kisebb darabokra.

    A póréhagyma fehér részét használjuk, mert az a legédesebb és ízesebb. A zöld rész is felhasználható levesekhez, de érdemes külön kezelni.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a póréhagymát, és pirítsuk üvegesre.

    A póréhagyma lassú pirítása segít, hogy a levelek édesebb, karamellizált ízt kapjanak.

    3

    Miután a póréhagyma megpuhult, adjuk hozzá a sárgarépát, zellert és fokhagymát, és pirítsuk együtt 5 percig.

    Ezzel a lépéssel a zöldségek ízét kiemeljük, és a leves gazdagabb lesz.

    4

    Öntsük fel a zöldség alaplével és vízzel, és forraljuk fel. Ezután csökkentsük a hőt, és hagyjuk lassan főzni 20 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    Ha a leves túl sűrű lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet, hogy a kívánt állagot elérjük.

    5

    Ezután adjuk hozzá a brokkolit és főzzük még 5-10 percig, amíg a brokkoli is megpuhul.

    A brokkoli ne főzzük túl, hogy megőrizze élénk zöld színét és tápanyagait.

    6

    A levest sóval és borssal ízesítjük, majd friss petrezselyemmel tálaljuk.

    A petrezselyem nemcsak szép dísz, hanem friss ízt ad a levesnek.