A tofut csomagold ki, majd papírtörlőbe csomagolva nyomd ki belőle a felesleges nedvességet. Ezután vágd kb. 1 cm-es kockákra.
A szárazabb tofu kívül ropogósabbra sül – préseld legalább 10-15 percig súly alatt.
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, szójaszószt, reszelt fokhagymát, őrölt gyömbért és citromlevet. Add hozzá a tofukockákat, és forgasd át alaposan. Hagyd pácolódni 15 percet.
Minél tovább pácolod, annál intenzívebb lesz az íze – akár egy éjszakán át is pihentetheted hűtőben.
A póréhagymát mosd meg, majd szeleteld fel vékonyan. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd dinszteld meg 5-6 perc alatt, míg megpuhul és enyhén karamellizálódik.
A póréhagymát ne pirítsd túl – épp csak enyhén aranybarnára párold, így megőrzi édességét.
A bepácolt tofut egy sütőpapírral bélelt tepsire terítsd, és 200 °C-on süsd 25-30 percig, míg aranybarnára és ropogósra sül.
A sütés felénél fordítsd meg a tofukockákat, hogy minden oldaluk szép ropogós legyen.
Tálaláskor a sült tofut keverd össze a párolt póréhagymával, szórd meg friss petrezselyemmel, és locsold meg kevés citromlével.
Tálalhatod párolt rizs, köles vagy friss saláta mellé – tökéletes húsmentes ebéd vagy vacsora.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.