Prebiotikus sült tofu fűszeres póréhagymával tálalva, aranybarnára sütve

Prebiotikus sült tofu fűszeres póréhagymával

A tofu Ázsiából származik, ahol évszázadok óta a vegetáriánus és vegán étrend alappillére. Jól átveszi a fűszerek ízét, így ideális alapanyag különféle húsmentes ételekhez. A prebiotikus változat póréhagymával és friss fűszerekkel kombinálva nemcsak egészséges, hanem különösen ízletes és ropogós is. Ahogy a sütőben sülő tofu aranybarnára pirul, az illata lassan átjárja a konyhát. A póréhagyma selymes édessége pedig kiválóan kiegészíti a szójaszószos pácolt tofut. Az eredmény egy harmonikus, tápláló, mégis könnyed vegán fogás. Technikai tanács: a tökéletes állag érdekében mindig használj kemény tofut, amit jól lepréselsz. A póréhagymát pedig érdemes lassan párolni, hogy ne keseredjen meg. Ideális hétköznapi ebédként, vagy vendégeknek is egy kreatív húsmentes alternatívaként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu (kemény)
200 g Póréhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Őrölt gyömbér
1 ek. Citromlé
0.25 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut csomagold ki, majd papírtörlőbe csomagolva nyomd ki belőle a felesleges nedvességet. Ezután vágd kb. 1 cm-es kockákra.

    A szárazabb tofu kívül ropogósabbra sül – préseld legalább 10-15 percig súly alatt.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, szójaszószt, reszelt fokhagymát, őrölt gyömbért és citromlevet. Add hozzá a tofukockákat, és forgasd át alaposan. Hagyd pácolódni 15 percet.

    Minél tovább pácolod, annál intenzívebb lesz az íze – akár egy éjszakán át is pihentetheted hűtőben.

    3

    A póréhagymát mosd meg, majd szeleteld fel vékonyan. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd dinszteld meg 5-6 perc alatt, míg megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    A póréhagymát ne pirítsd túl – épp csak enyhén aranybarnára párold, így megőrzi édességét.

    4

    A bepácolt tofut egy sütőpapírral bélelt tepsire terítsd, és 200 °C-on süsd 25-30 percig, míg aranybarnára és ropogósra sül.

    A sütés felénél fordítsd meg a tofukockákat, hogy minden oldaluk szép ropogós legyen.

    5

    Tálaláskor a sült tofut keverd össze a párolt póréhagymával, szórd meg friss petrezselyemmel, és locsold meg kevés citromlével.

    Tálalhatod párolt rizs, köles vagy friss saláta mellé – tökéletes húsmentes ebéd vagy vacsora.