Prebiotikus túrós póréhagymás palacsinta tálalva friss petrezselyemmel

Prebiotikus túrós póréhagymás palacsinta

A túrós póréhagymás palacsinta egy klasszikus magyar étel, amelyet most egy egészségesebb, prebiotikus változatban készítünk el. A teljes kiőrlésű liszt és a póréhagyma adja a palacsinta gazdag ízét, míg a túró friss, krémes állagot biztosít. Ez az étel könnyedén elkészíthető, és tökéletes reggelire vagy egy könnyű ebédre. A prebiotikus hatása segít az emésztés javításában, így nemcsak finom, hanem tápláló is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Teljes kiőrlésű búzaliszt
200 g Túró
1 szál Póréhagyma
2 db Tojás
200 ml Növényi tej
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát tisztítsd meg, majd vágd apró karikákra.

    A póréhagyma zöld részét is felhasználhatod, hiszen tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

    2

    A túrót tedd egy tálba, és egy villával törd össze, hogy sima állagot kapj.

    Ha a túró túl száraznak tűnik, egy kis növényi tej hozzáadásával krémesebb lesz.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felaprított póréhagymát. Párold 5 percig, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    Ha szeretnéd, egy kis fokhagymát is hozzáadhatsz, hogy még ízesebb legyen.

    4

    A tésztához egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű búzalisztet, tojásokat, növényi tejet, sót és borsot. Alaposan keverd simára.

    Ha túl sűrűnek találod a tésztát, adj hozzá egy kevés vizet vagy tejet.

    5

    A tésztába keverd bele a párolt póréhagymát és a túrót. Keverd alaposan össze, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    A túró és póréhagyma keveréke krémessé és ízletessé teszi a palacsintát.

    6

    Egy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, majd önts bele egy merőkanál tésztát, és formázz belőle egy vékony palacsintát.

    A palacsinta akkor lesz könnyű és finom, ha közepes lángon sütöd, hogy ne égjen meg.

    7

    Süsd a palacsintát mindkét oldalán 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne próbáld meg túl hamar megfordítani a palacsintát, hagyd, hogy szépen megsüljön.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel és egy kis extra sóval, ha szükséges.

    A friss petrezselyem színe és íze felfrissíti az ételt, és még ízletesebbé teszi.