Prebiotikus t煤r贸s p贸r茅hagym谩s palacsinta t谩lalva friss petrezselyemmel

Prebiotikus t煤r贸s p贸r茅hagym谩s palacsinta

A t煤r贸s p贸r茅hagym谩s palacsinta egy klasszikus magyar 茅tel, amelyet most egy eg茅szs茅gesebb, prebiotikus v谩ltozatban k茅sz铆t眉nk el. A teljes ki艖rl茅s疟 liszt 茅s a p贸r茅hagyma adja a palacsinta gazdag 铆z茅t, m铆g a t煤r贸 friss, kr茅mes 谩llagot biztos铆t. Ez az 茅tel k枚nnyed茅n elk茅sz铆thet艖, 茅s t枚k茅letes reggelire vagy egy k枚nny疟 eb茅dre. A prebiotikus hat谩sa seg铆t az em茅szt茅s jav铆t谩s谩ban, 铆gy nemcsak finom, hanem t谩pl谩l贸 is.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
150 g Teljes ki艖rl茅s疟 b煤zaliszt
200 g T煤r贸
1 sz谩l P贸r茅hagyma
2 db Toj谩s
200 ml N枚v茅nyi tej
1 ek. Ol铆vaolaj
1 tk. S贸
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    TejTej
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A p贸r茅hagym谩t tiszt铆tsd meg, majd v谩gd apr贸 karik谩kra.

    A p贸r茅hagyma z枚ld r茅sz茅t is felhaszn谩lhatod, hiszen tele van vitaminokkal 茅s 谩sv谩nyi anyagokkal.

    2

    A t煤r贸t tedd egy t谩lba, 茅s egy vill谩val t枚rd 枚ssze, hogy sima 谩llagot kapj.

    Ha a t煤r贸 t煤l sz谩raznak t疟nik, egy kis n枚v茅nyi tej hozz谩ad谩s谩val kr茅mesebb lesz.

    3

    Egy serpeny艖ben hev铆tsd fel az ol铆vaolajat, 茅s add hozz谩 a felapr铆tott p贸r茅hagym谩t. P谩rold 5 percig, am铆g megpuhul 茅s enyh茅n karamelliz谩l贸dik.

    Ha szeretn茅d, egy kis fokhagym谩t is hozz谩adhatsz, hogy m茅g 铆zesebb legyen.

    4

    A t茅szt谩hoz egy t谩lban keverd 枚ssze a teljes ki艖rl茅s疟 b煤zalisztet, toj谩sokat, n枚v茅nyi tejet, s贸t 茅s borsot. Alaposan keverd sim谩ra.

    Ha t煤l s疟r疟nek tal谩lod a t茅szt谩t, adj hozz谩 egy kev茅s vizet vagy tejet.

    5

    A t茅szt谩ba keverd bele a p谩rolt p贸r茅hagym谩t 茅s a t煤r贸t. Keverd alaposan 枚ssze, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    A t煤r贸 茅s p贸r茅hagyma kever茅ke kr茅mess茅 茅s 铆zletess茅 teszi a palacsint谩t.

    6

    Egy serpeny艖ben hev铆ts egy kev茅s ol铆vaolajat, majd 枚nts bele egy mer艖kan谩l t茅szt谩t, 茅s form谩zz bel艖le egy v茅kony palacsint谩t.

    A palacsinta akkor lesz k枚nny疟 茅s finom, ha k枚zepes l谩ngon s眉t枚d, hogy ne 茅gjen meg.

    7

    S眉sd a palacsint谩t mindk茅t oldal谩n 2-3 percig, am铆g aranybarna 茅s ropog贸s nem lesz.

    Ne pr贸b谩ld meg t煤l hamar megford铆tani a palacsint谩t, hagyd, hogy sz茅pen megs眉lj枚n.

    8

    T谩lal谩s el艖tt sz贸rd meg friss petrezselyemmel 茅s egy kis extra s贸val, ha sz眉ks茅ges.

    A friss petrezselyem sz铆ne 茅s 铆ze felfriss铆ti az 茅telt, 茅s m茅g 铆zletesebb茅 teszi.