Prebiotikus zöldségkrokett póréhagymával, friss fűszerekkel tálalva

Prebiotikus zöldségkrokett póréhagymával

A zöldségkrokett egy hagyományos étel, amelyet számos kultúrában fogyasztanak. A prebiotikus változata különösen egészséges, mivel tele van rostokkal és tápanyagokkal, amelyek segítik az emésztést. A póréhagyma és a friss zöldségek kombinációja különleges ízt ad a kroketteknek, miközben a ropogós külső és puha belső biztosítja a tökéletes étkezést. Ezt az ételt gyakran tálalják friss joghurttal vagy fűszeres szószokkal, hogy fokozzák az ízélményt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Póréhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Cukkini
100 g Búzaliszt
1 db Tojás
50 g Reszelt sajt
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
50 g Zsemlemorzsa
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát és a fokhagymát finomra vágd. A sárgarépát és a cukkinit reszeld le.

    A zöldségeket a nagy reszelőn reszeld, hogy a krokettek jól összeálljanak és ne legyenek túl nedvesek.

    2

    Egy serpenyőben, közepes lángon, melegíts olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát. Pirítsd 3-4 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    A fokhagyma hamar megéghet, ezért figyelj rá, hogy ne piruljon túl.

    3

    Add hozzá a reszelt sárgarépát és cukkinit a serpenyőhöz, majd párold további 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A cukkini hajlamos vizet engedni, ezért ha túl sok folyadék keletkezik, egy kis extra zsemlemorzsával sűrítheted.

    4

    Tedd a megpárolt zöldségeket egy nagy tálba, és add hozzá a tojást, reszelt sajtot, búzalisztet, köményt, sót és borsot. Keverd jól össze.

    A tojás segít a massza összetartásában, így ne hagyd ki, hogy jól összeálljon a krokett alapja.

    5

    Formázz kis golyókat vagy lapos korongokat a masszából, majd forgasd meg őket zsemlemorzsában.

    A zsemlemorzsa adja meg a krokettek ropogós állagát, így biztos, hogy mindegyiket alaposan forgasd meg.

    6

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes lángon. A kroketteket fokozatosan tedd a serpenyőbe, és süsd őket aranybarnára minden oldalról, körülbelül 5-6 percig.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor a krokettek nem sülnek egyenletesen, hanem inkább párolódnak.

    7

    Tálald a kész kroketteket frissen, esetleg egy kis joghurttal vagy friss zöldfűszerekkel.

    A krokettek mellé joghurtos öntet vagy friss fűszernövények, mint a koriander vagy petrezselyem, nagyon jól illenek.